31 Aralık 2009 Perşembe

MUTLU YILLAR :)




MUTLU YILLAR!!

Yeni yıla sevgilimin yanında gireceğim için çooook mutluyum, bugün çok yorucuydu benim için, temizlikti, hazırlıktı, manikür, pedikür, saç, bavul , kıyafet hazırla derken canım çıktı, bu saat oldu hala işim bitmedi .Ama yarın akşam bu saatlerde sevgilinin kollarında cingıl belllssss cingıl belllllssssss diye bağırırken bu yorgunluğumu atacağımı düşünerek rahatlatıyorum kendimi.

Hiç bir yeni yıla girerken bu yıl şu olsun aman bu da olsun gibi dileklerim olmadı.Yani normal olarak sağlık başta olmak üzere çeşitli dilekler oluyor tabi ama bunlar her zaman olmasını istediğim şeyler zaten:)

Sevgili Noel Baba,

1. Sağlık getir yeni yıl bana, aileme, canım biricik aşkıma, dostlarıma
2.Aşkımla kavuşmama az kaldı, her yeni yıl bizi biraz daha yakınlaştırıyor.2011 e girerken artık önümüzde engel kalmamış olacak , yeter artık bitsin bu uzaklık , bu yollar :( Kavuştur bizi yetti gari.
3. Bana iyi bir iş getir noel babacım, hatta sana kolaylık olsun , hafta sonu yaptığım görüşmeden olumlu dönüversinler bana, ne sen yorul ne ben bir daha görüşme stresi yaşayayım.Hazırda varken orası oluversin.Uğraşma
4. E biraz da  para lütfen.2009 mali olarak çok parlak geçmedi malum..2010 da hem gönlü hem cüzdanı zengin bir insan olmak istiyorum, zaten cüzdanım zengin olunca gönlüm daha da zenginleşiyor.
5.Gazetelerde, haberlerde beni üzen, kaygılandıran, ne oluyoruz dedirten şeyler duymak istemiyorum artık.Kaygı, korku , şüphe içinde yaşamak istemiyorum.Yoksa çocuk doğurmayacağım ona göre noel baba.Derle topla ortalığı biraz.

Teşekkür ederim.



Pazar günü akşam İzmir de olacağım.10 günlük bir tatilin ve en kötüsü de sevgilinin kollarından dönüp işe gitmek çok bunalım yaratacak üzerimde biliyorum, her zaman olduğu gibi.Off yine karamsarlaştım.
Neyse, gözümden uygu akıyor.Dönünce görüşürüz.

Tekrar hepinize mutlu yıllar :)

30 Aralık 2009 Çarşamba

MİGROS %50 KOZMETİK İNDİRİMİ -SİZCE BEN MANYAK MIYIM?

Sizce ben manyak mıyım? Evet bu soruyu ciddi ciddi soruyorum..Kendime kızıyorum, söz veriyorum yok yine yapıyorum

Pazar günü Carrefour da %50 indirimde birşeye yetişemediğim için kendimi kaybedip abuk subuk şeyler alamamıştım bildiğiniz gibi!!Ama malum hastayım, raporluyum , işe gitmiyorum ya, sabah 9 da Migrosa gidip indirimden yararlandım , yararlanabildim, gereksiz bir ton şey alma şerefine kavuştum! Başım göğe erdi! Ay çok kızgınım kendime.

Dün sabah yüz temizleyici, tonik, krem grubunda %50 vardı .Tonik zaten kullanmam, temizleyici jelim de Avene marka, o tarz şeylerde dermokozmetik alıyorum zaten.E birşeyler almalıydım ya, gittim bunları aldım.








Evet 3 ü de makyaj temizleyici!! 2 sene falan götürürler herhalde beni ki şu anda elimde açık vaziyette olan 2 farklı temizleyicim de var, onları saymıyorum.İnsan bir tane alır yedekte bulunsun diye, ama yok 3 tane kesti, halla Maybelline çift fazlıdan da alacaktım, onu da yıllardır kullanırım, geri bıraktım kasada, kasiyer garip garip bakınca :S
Neutrogena Göz Makyaj Temizleyicisi: Ağzını açtım şok oldum, tıpası yok ve ağzı oldukça geniş, dökülmesi falan çok kolay.Benimkisi öyle diye düşündüm ama Palomacığıma sordum, onunki de öyleymiş, o hep kullanırdı bunu zaten.Yani böyle saçma tıpasız bir ürün ambalajı yapmışlar.Umarım üründen memnun kalırım.
126 ml .Fitatı 15 lTL den  7.5 TL ye indi.

Diadermine Dermo Detox Makyaj Temizleyici Su: Bu ürün spreyli şişede.Yüz ve göz makyajı için , durulanmaz yazıyor üstünde.Bioderma H2o makyaj temizleme sularını biliyorsunuzdur belki, onlar gibi sanırım, henüz denemedim.Ama beklentim o yönde.Umarım memnun kalırım.Yüzüm için yağlı makyaj temizleyicileri sevmiyorum, bunu göz makyajını iyi çıkarmasa bile yüz makyajımı çıkarmak için kullanacağım.16 TL den 8 TL ye indi.200 ml

Garnier Esas Bakım Makyaj Temizleme Sütü: Gül özleri içeriyormuş, yapısına elimde baktım, yağsız bir süt.Dayanıklı yüz ve göz makyajını temizleme iddiası var.Umarım çıkarır.Göz makyajım için kullanacağım.Bu çok karlı oldu çünkü 200 ml ve 9 TLden 4.5 TL ye indi.Garnier ürünleri çok uygun fiyatlı zaten nedense.


Bu sabah da hızımı alamayıp aşağıdakileri aldım, vücut ve el bakımında %50 vardı.






Neutrogena Rahatlatıcı Krem ler 300 ml ve 3.75 TL ye geldi, sevgilime aldım , cildi çok  kuru bebişimin.Askere de gidecek, hergün traş olunca cildi pul pul olacak diye tasalar tuttu şimdiden beni:(

Arko Classic Yağlı krem, anneme ve bana, ellerimizi ancak böyle yağlı şeyler nemlendiriyor.

Hoby Ayak Kremi, çatlakları tedavi ediyormuş, profesyonel ayak kremi yazıyor.İçindekiler de Madecassic asit , E vitamini, Pantenol, Shea Butter var.Özellikle Madecassic asit yaraları tedavi edici özellikte olduğundan çatlakları tedavi etme iddiasına inanmış bulunuyorum :) Bu da 3.5 TL ye geldi indirimle.

ALIŞVERİŞ-2





Yok yok, her  yeni aldığım şeyi bloga koymayacağım, söz.Ama bu cicilere bayıldım yaa.Görür görmez aldım , fiyatları da uygundu, zaten böyle içinde matmazel ruhu taşıyan şeylera bayılıyorum:P
Neyse eldivenlerim %100 angora (tavşan yünü).Bu sabah dışarıda işim vardı ve hava çok soğuktu taktım kahve olanları, soba gibi ısıttı valla:)


Collezione dan aldım.Yerli markaların kendilerini geliştirip güzel şeyler tasarlamaları bir de uygun fiyata satmaları beni çok mutlu ediyor,neden hep yabancı markalara bakıp iç geçirelim, biraz da bizimkilerin vitrinlerinde gördüklerimize ayyy manyak bişeyyyy :P şeklinde yorumlar yapalım değil mi? Haksız mıyım:)



Neyse bu aralar Collezione a uğrayın derim, ayakkabı , asesuar (çorap, çanta, kemer, cüzdan, saat, takı, makyaj ürünleri, eldiven, atkı ..) ürünlerinde %50 vardı.Diğer ürünlerde de 3 al 2 öde ve 2 al 1 öde seçenekleri vardı.Arkadaşıma 35 TL ye çizme aldık mesela, hem de çok şık!.

27 Aralık 2009 Pazar

ALIŞVERİŞ

Geçen hafta pazar günü aldığım yeni botlarım





 

Çok sevdim kendilerini.
Markası LCW nin gençler için yarattığını söylediği XSide .


Aslında LCW hiç tercih etmediğim bir markadır , modelleri çok sıkıcı bence.Ama geçen hafta vitrinde çok şık bir bootie gördüm, onu denemek için girdim, ancak topuğu çok sivriydi rahat edemem diye bıraktım, o sırada bunu gördüm.Önce biraz fazla olgun kadın botu gibi gözüktü gözüme, sonra denedim ve aşık oldum.Nasıl bir rahatlık!!


Hem de topuğu bayağı yüksek, ancak platformu var 2 cm kadar bu da rahat yapıyor zaten ayakkabıyı.Zaten platformlu ayakkabılarla hep iyi anlaşıyorum, seviyorum kendilerini, çok rahatlar çok.:) Evet biraz kovboyvari bir havası var kabul ediyorum hihi:) Ama tam olarak değil en azından :P







Bütün hafta bunları giydim, yağmurda su da almadı, ayaklarımı da yormadı, iyi ki almışım dedim.Suni deri ama gören herkes deri sandı, ayakkabıcı bile :) Yumuşacık, kaliteli bir derisi var.Bakmak isteyenler olursa fiyatı 60 liraydı ve sadece kahverengi vardı.

(Bu arada giyilmiş ayakkabıları masaya koyup fotoğraf çekmek gibi bir pislik yapmadım :P
geçen hafta çekmiştim, anca yayınladım :)

CARREFOURDA %51 KOZMETİK İNDİRİMİİİİ

Dün pembepeluş carrefourda %51 indirim vardı şunları bunları aldım diyince akşam çıldırdım.Benim nasıl haberim olmaz diye, gerçi haberim olsa da dün hastaydım ve iş görüşmesine bile zor gittim, carrefour a hiç gidemezdim.
Bu sabah da hasta hasta sürünerek de olsa babamla gittim carrefour a , annemin kızım hastasın hala kozmetik düşünüyorsun diye söylenmesine aldırmayarak:)

Tabi ki hiçbirşey ama tam anlamıyla hiçbirşey kalmamıştı :( Resmen raflar bomboştu.İstediğim, aklımda olan birçok şeyi alamadım.

İşte aldıklarım








Bebak Acı Badem Sütü: Ne zamandır denemek istiyordum, makyaj temizlemek için kullanan çok kişi var.Çok nostaljik ambalajı :) Annemler gençken de kullanırmış ve hala aynı sade ambalaj, aynı renk ve aynı yazı karakterleri hatta aynı eski Türkçe :) Eskiyi hatırlatan şeyleri seviyorum çok zaten.
6 liraydı, 3 e düştü tabi:) Kokusu aynı acı badem .Elime sürdüm , önce çok yağlı gibi gelse de emildikten sonra hiç yağlı his kalmadı, belki benim ellerim aşırı kuru diye de olabilir.


Maybelline Affinitone Fondöten: Hasta halimle Carrefour a gidişimin ana amacı buydu.Ne zamandır Maybelline indirimi olsun diye söylenip duruyordum, Şansıma 03 Sandy Beige (en açığı buydu) sadece1 tane kalmıştı , hatta bunun bile ürün koruma bandı açılmıştı ama kulanılmamıştı, ağız kısmı temizdi diye aldım.Aslında 2-3 tane alacaktım, öyle bir stoklayasım vardı yani.Neyse bu 1 taneyi bulduğuma şükrediyorum:).Fiyatı 16.90 dan 8.45 e fln indi sanırım.En karlı alışverişim bu fondöten oldu .
Glosslara bakıp bakıp almamak için kendimi tuttum ve almadım:) Nedense glosslara çok rabet olmamış, çoğu duruyordu.


Arko Nemlendirici Vücut Yağı: Bu da aklımda yoktu ama fiyatı uygun olunca alıyım hadi dedim.Susam yağı, pamuk yağı ve E vitamini varmış içinde.300 ml.Fiyatı 7.90 dan 3.95 e indi.


Nivea Caregloss and Shine Pembe: Ne zamandır denemek istiyordum.Rengi çok şeker bir pembe, hafif sedefli gibi.Sedefli rujlar asla bana yakışmaz ama bu nedense yakıştı.Yapısı yoğun, nemlendirici birşey.Kokusu çok ağır geldi ama, meyveli vanilyalı yazıyor, aynen öyle.Belki hastayım ve midem hassas diye de öyle gelmiş olabilir.Keşke kokusuz olsaydı.Ama rengini beğendim, rahatlıkla ruj /gloss olarak kullanılabilir renk vermesi açısından


Arko Nem Fındık Vanilya Krem: Maalesef bunların 300 ml lik leri kalmamıştı:( Çok üzüldüm, onlara da çok heveslenmiştim.1 tane bile mi kalmaz yahu.Sinir oldum bu minnacık şeyi aldım mecbur.Kokusu ve nem vermesi çok güzel bunun.Aynı seriden frambuaz ve yoğurtluyu da kullanmıştım, kokusu süperdi ama ellerimi resmen daha da kurutmuştu.Bu ona göre daha yağlı yapıda.Keşke büyüklerine yetişebilseydim.Bu da 3.95 den 2 liraya düştü.


Aslında başka göz makyajı temizleyici alacaktım, ama tek bir markada bile kalmamış, nivea, olay, maybelline..hepsi bitmiş tam da benim ihtiyacım olduğu anda.Bir yandan da belki fazla para harcamadığım için herşeyin tükenmiş olması iyi oldu diye seviniyorum, kendimi kaybedebilirdim yoksa:) Ama gerçekten azmimi tebrik ettim, sürünerek insan yığınını aşıp , o karın ağrısıyla raflardan bişeyler toplayabildiğim için..Nasıl bir kozmetik manyaklığıysa artık.:P

26 Aralık 2009 Cumartesi

AYAK BAKIMI


Ayak bakımı konusunda çok takıntılıyımdır.Yazın herkesin ayaklarına bakarım, bakımlı mı değil mi, güzel mi çirkin mi diye.Ne kadar doğru tartışılır ama bende de bu takıntı..Kendi ayaklarıma da çok özenirim.Yumuş yumuş olsunlar istiyorum her daim ama ayaklarım maalesef çok kuruyor ve hiç bir zaman bana göre yeterince yumuşak değiller:)
Şu anda kullandığım ayak kremlerim resimdekiler.Tek tek anlatacağım her zamanki gibi:)

Farmasi Foot Deo Cream: Bu kremi 2. kez alışım.Kış için yetersiz kalıyor ancak yaz için birebir.Yazın sıcakta ayağı terletmeden, yapış yapış yapmadan kolay emiliyor, hafif bir krem.Bunu sürüp çok rahat terlik ya da sandalet giyebiliyorum, kaymıyor ayaklarım.Farkedilmesi çok hafif bir mentol kokusu var, ayağa sürüldüğünde soğukluk hissi veriyor, zaten Relaxing Formula diyor, bunun için sanırım.Tabi üstünde derinlemesine nemlendrir falan yazıyor, hikaye, ancak yaz için iyi dediğim gibi.Kocaman bir tüp, 150 ml , fiyatı ise komik 2.80 TL idi.Bu bitmek üzere, başka yerde bulamadım ama:(

The Body Shop Pomegranate Body Butter: Bu body butter ım bozuldu, kokusu garipleşti.Ben de vücuduma sürmüyorum artık, çok güzel nemlendirdiği için el ve ayak kremi ilan ettim kendisini.Bitmek üzere zaten.Klasik body shopun butterlarından işte, nerene sürersen sür.

Lapitak Ayak Kremi: Bu krem Neutrogena ayak kreminin Türk versiyonu.Bence hiçbir farkları yok, fiyatları dışında, bizimki tabi ki daha ucuz:) 6 TL ye aldım.Neutrogena 11-12 TL civarı yanlış bilmiyorsam.Vazelin gibi koyu bir kıvamda, rengi de bulanık şeffaf gibi, nasıl bir tarifse bu:) Yazın çok ağır kaçabilir, ancak yatarken sürülebilir yoksa bunu sürüp parmak arası şıpıdıklarla izmir sıcağında sahilde yürürken kayıp denize uçma ihtimaliniz var :) Şuanda iyi geliyor ayaklarıma.Her gün sürüyorum.Emiliyor.Ama mükemmel mi , hayır tabi ki.Yine de bitince tekrar bunu alacağım gibi görünüyor.

Avon Foot Works AHA Renewing Treatment: Bu krem hayatımda kullandığım en iyi ayak kremi.Ama Avon tabi ki bunu da kaldırdı :( Çok yaygara koparmıştım kaldırıldığında.
İçinde glikolik asit var ve ayaktaki ölü deriyi günden güne soyarak uzaklaştırıyor, yaklaşık bir kaç hafta kullanımdan sonra ayaklarınız her daim pamuk gibi oluyor, ne ponzaya gerek kalıyor ne de başka bir kreme.Ben zaten ponza karşıtıyım, ayak derisini kösele gibi yaptığını düşünüyorum.Kıvamı akışkan,ama sakız gibi uzayan bir krem.Çok hafif mentol kokusu var, daha doğrusu mentollü sakız kokusu var, aynı vivident sakızlar gibi:) Sürülünce ayağı kaygan yapıyor biraz ama kesinlikle sonuçlarına değer daha doğrusu değerdi:( Keşke bir daha çıkarsa avon bu kremi.Tüpün dibinde azıcık kaldı öyle duruyor kullanmaya kıyamıyorum nedense:):)

Avon duy sesimi, ne olur yeniden çıkar bu kremi, katalogtaki gereksiz ayak scrubları, ayak için kil maskeleri, abuk subuk kremleri kaldır, bunu koy.Ayağa kil maskesi mi yapılır ya, zaten nemlendireceğim diye canım çıkıyor, bir de kil maskesiyle tüm nemini yok ediyim de çatır çatır çatlasın mı ....O kil maskesini geliştiren ve satışa sunulmasını onaylayan sevgili kimyager, biyolog, dermatolog, cilt bakım uzmanı, her ne insansa, ayakta kilin emmesi gereken bir yağ salgısı olmadığını düşünememiş sanırım, tebrik ediyorum kendisini...

ÇOK HASTAYIM :(

Dün işten erken çıkıp eve geldim ama nasıl geldiğimi bilmiyorum.Otobüste bir elimde laptop , kolumda çantam, kalabalık ve ayakta gidiyorum, gözlerim kararıyor, midem bulanıyor...neyse sürüne sürüne geldim, kendimi nasıl yatağa attım bilmiyorum.Ateşim 39 derece ve midem resmen oynuyor..Sabaha kadar uyuyamadım, daha doğrusu uyuyamadık..Annem , anneannem , babam ve telefonda naklen yayında canım sevgilim:) işin kötüsü bugün iş görüşmem vardı..

Neyse sabah uyandım, aynen devam, mide bulantısına, baş ağrısına ve ateşe.Doktora gidelim diyorlar yataktan kafamı kaldıramıyorum ki..Annem babam iş görüşmesini iptal et diye tutturdular, ama yok ben bu işi çok istiyorum diye tutturdum çünkü şu anki işimden nefret ediyorum!!


Sonunda istifra ettim ve rahatladım.Bir anda açıldım kendime geldim.Mide bulantısı ne pis birşeydir bilirsiniz.Baş ağrısı ateş onun yanında vız gelir yani.Neyse duşa attım kendimi , ordan kuaföre fön çektirmeye :) Ateşli ateşli gittim iş görüşmeme oh olsun.Çok iyi bir firmada, çok iyi bir pozisyon.Haftaya ikinci görüşmeye çağıracaklarını söylediler.Şans dileyin bana.:):)


Yaklaşık 2 ay önce de grip olmuştum, hayatımın en ağır gribiydi .Bugünkü durumum da aynı öyle bir grip ve üstüne sanırım bir de gıda zehirlenmesi.Ofisimiz taşındığı için yemek işini oturtamadılar henüz ve pek de güzel olmayan bir yerden yiyoruz..Bir gün önce de ofisteki diğer arkadaşların midesi kötüydü.Ve dün 4 kişi işe gelmemişti.Sanırım topluca grip + gıda zehirlenmesi olduk:(:

Normalde deliler gibi iştahlı olan, yemeğe asla hayır demeyen ben, dünden beri abartısız tek lokma koymadım ağzıma.Sudan başka birşey kabul etmiyor midem.Ateşim var yine. Ama sabaha göre kesinlikle daha iyiym.
Bu hafta evden yanımda hafif şeyler götürürüm sanırım.Tabi midem düzelir de birşeyler yemeye başlarsam!!

19 Aralık 2009 Cumartesi

E.L.F ler Ne Kadar Sağlıklı?

Geçen gece, E.L.F lerim hakkında 2. postumu yazdıktan sonra, ne zamandır içimi kemiren acaba bu E.L.F ler ne kadar sağlıklı sorusunu , E.L.F customer service ten Danielle e sordum:)
Ürünlerini çok beğendiğimi ancak birçoğunun Çinde yapılıyor olduğunu ve bunun beni çok fena kıl ettiğini söyledim.Gerçekten de Çin malı olan hemen hemen herşeye gı-cı-ğım!! Mümkün olduğunca almamaya çalışıyorum, hele cildime kullanacağım birşeyse.Ama bir yandan da şu var, büyük markaların bir çoğu orada üretim yaptırıyor, bu tekstilden ayakkabıya, beyaz eşyadan kozmetiğe kadar her ürün grubunda böyle.Ama marka kendi fabrikasını kurdurup, kendi elemanlarını çalıştırıyorsa sorun yok, yok fason yaptırıyorsa, o zamn da ancak çok sıkı denetim ile kendi formülasyonlarını kullandırıp, her aşamasında kontrol ediyorsa o şekilde kaliteli üretim yapılabilir.
Ben yine çok uzatıp dolandırdım lafı, demek istediğim E.L.F leri alırken kendimi aman canım E.L.F bu, herhalde Çinde yaptırırken mutlaka kontrollü bir şekilde yaptırıyordur diye rahatlatıyordum:)
Danielle, ayrıca ürünlerinin dermatolojik testlerden geçip geçmediğini, sağlıkla ilgili sertifikalarının olup olmadığını sordum, son olarak da kısaca bana ürünlerinin ne kadar sağlıklı olduğunu açıklamalarını ve bunu kanıtlamalarını istedim..
Ertesi gün cevap geldi, zaten birçoğunuz müşteri hizmetlerinin ne kadar iyi olduğunu duymuşsunuzdur.Çok hızlı ve çözüm getiren dönüşleri var maillere.
Yazdığı cevabın kısa tercümesi aynen şöyle ( çok uzun yazmış da kendisi:))
Sevgili Bubble:)
Açıkçası cildin şu ana kadar ürünlerimize herhangi bir alerjik reaksiyon gösterdiyse, sana üzülerek kullanmayı bırakmanı öneririm.
Studio serisi makyaj ürünlerimizden, makyaj temizleyici mendiller hariç hiç birinde HYPOALLERGENIC ibaresi bulunmamaktadır.
Ancak basic olan 1,5 € lik serimizin tamamı HYPOALLERGENIC özelliktedir.
Ayrıca studio serisi fırçalarımızın tamamı antibakteriyeldir
Mineral serimiz kesinlikle yapay boya, parfüm ve paraben içermemektedir
Bir de son olarak içinde paraben bulundurmayan bir kaç ürünlerini yazmışlar .
Yine aklına takılan soru olursa çekinmeden yaz bize diye de eklemişler:):)

Sonuçta ürünlerimiz şöyle sağlıklı böyle hassas falan diye bir iddiaları yok yani.
Ama o günden sonra allıkları kullanmaya devam ettiğim halde yüzümde başka sivilce çıkmadı.Zaten nedeni de klasik aylık hormon depreşmesiymiş, dün ortaya çıktı!!
Yani ben bir zararını görmedim kullandığım ürünlerin.
Ama yok ben makyaj ürünlerini kullanamam güvenemem deseniz bile en azından fırçalarına göz atın.Gerçekten çok kaliteliler.

MASKELER


Cilt bakım manyağı biri olarak maskeleri çok seviyorum.Evet maskeler vaadettiklerinin hiçbirini gerçekleştirmiyor genelde ama yine de seviyorum,insana duştan sonra keyif veriyor, tabi böyle şeylerden keyif alabiliyorsanız:)Şu anda elimdeki maskeler bunlar.
Soldan sağa yine:)

The Body Shop Seaweed Ionic Clay Mask:Body shop un karma ciltler için olan serisinden kil maskesi.Rengi tam çamur gibi, kıvamı çok koyu.Cilt için iyi değil biliyorum ama mis gibi kokuyor, burnumu kavanoza daldırasım geliyor:) Bir kere çok koyu bir kıvamı var giderek de koyulaştı, kurumak üzere şu anda kavanozunda.Ama kil maskeleri suyla inceltilerek de kullanılabiliyor.
İkincisi sürünce değil ama yıkarken yüzümde acayip bir yanma hissi yaratıyor, neden çözemedim ama her sürüşümde bu oluyor.Bir kötü yanı da kuruyunca kaskatı heykel kesiliyorum, yüzümden sıcak suyla ovarak zor çıkarıyorum.Canım acıyor resmen.Son kötü yanı da yıkadıktan sonra cildi fazla kurutup geriyor.

Garnier Saf ve Temiz 3 ü Bir Arada: Bu ürünü bilmeyen yoktur herhalde, bas bas bağıran reklamları vardı. Cildi zaten pürüzsüz olan, hayatında siyah nokta nedir muhtemelen bilmeyen bir hatun yüzüne bunu yapıyordu ve erkek arkadaşıyla buluşuyordu sanırım :) Neyse uzaklaştım ben konudan.Maske, peeling ve temizleyici olarak kullanılabiliyor.Hiç sevmem böyle çok işlevli cilt bakım ürünlerini.Bir şeye odaklanmalı bence ürün, ancak öyle başarılı olabilir :P Ben sadece maske olarak denedim birkaç kez sonra da her maskeye yaptığım gibi bir kenara attım:)
Beyaz renkte, yapısı Body Shop kil maskesine göre daha akışkan, içinde peeling yapan granülleri olan, mis gibi salatalık kokan bir maske.Bir de mentollü.Bu yönünü sevmiyorum.İçerikte klasik kil maskelerinde ve problemli ciltler için olan ürünlerde rastladığımız şeyler var, kaolin, salisilik asit, mentol, çinko glukonat, mısır nişastası gibi..Peelingli olması pek hoşuma gitmiyor çünkü sürerken çok nazik sürmem gerekiyor, yüzüm çizilmesin diye:) Ama ince sürülebiliyor ve yıkarken çok fazla zorlamıyor.

Nuxe Aromatik Kil Maskesi: Bu maskenin testerı var elimde.İçinde 3 farklı gül yağı ve içindekilerde sayıp unuttuğum yaklaşık 20 adet bitki yağı var.Portakal mandalina, greyfurt yağları aklımda kalanlar.Onun dışında bir kaç çeşit kil var .İçeriğin neredeyse tamamı yağlardan oluştuğu için maske de kilden çok krem kıvamında.Bu maske bnm gözümde kesinlikle bir kil maskesi değil, aromatik, kremsi birşey işte.Sürüldüğünde şeffaf oluyor zaten, krem sürmüş gibi, cildim emiyor.Yıkamıyorum bile çünkü yıkanacak birşey kalmıyor.Cildi derinlemesine temizlediği falan da hikaye oluyor tabi bu durumda:) Bir tane testerı yaklaşık 4 sefer kullandım, hala da içinde var 1 kullanımlık falan.Bence ne yararı ne zararı olan bir maske.Ama büyük boyunu alacağım bir maske değil.

Dermalogica Medibac Sebum Clearing Masque: Bu da tester.Çok akışkan kıvamda bir kil maskesi.Beyaz renk.İçinde salisilik asit, kaolin ve başka bitki yağları var,bir de mentol.Kesinlikle cildimi yakmadı, kuruyunca heykel gibi olmadım, suyla temas ettiği anda çözülüyor ve çok kolay durulanıyor.En güzel yanı da yıkadıktan sonra cildimde aşırı pürüzsüzlük oluyor ama asla gerilme kuruma olmuyor.Bu maske büyük boyu için paraya kıyabileceğim bir maske gibi görünüyor.Testerı 2 sefer kullandım, 1 kullanmlık daha var içinde sanırım.Kesinlikle tester bulursanız deneyin derim:)

15 Aralık 2009 Salı

OLMAZ BÖYLE ŞEY!!! E.L.F SİPARİŞLERİ 2. KUTU

Gerçekten olmaz böyle şey !! E.l.f  siparişlerimin ikinci kutusu gelmedi diye hem buraya yazmıştım hem de elfe mail atarak beyinlerini yedim onların.Sonra biraz önce ne oldu dersiniz , masamdaki E.L.F kutusunu nasılsa eski siparişlerimin boş kutusu!!! diye elime aldım atmak için, bir de kendime kızdım günlerdir boş kutu masanda duruyor ne pissin diye..Elime aldım ve şoka girdim kutu dolu ve açılmamış!!!!Anneee diye bağırdım,  bu kutu ne zaman geldi dedim, meğer cuma günü gelmiş :) Cumadan beri studio serisi fırçacıklarım, allığım onun içinde yatıyormuş bir güzel masamda.Bense  5 dakika önce kavuştum onlara.Neyse  çok uzattım anlatmaya başlayayım :)

Studio Powder Brush: Everyday Minerals Flat Top brush ın muadili ancak bu olabilir.ELF bu fırçayla beni benden aldı..Nasıl bir yumuşaklık o.ELF in eski seri fırçaları bunların yanından geçemez.Palomacım önceden almıştı bu fırçadan, kızıııım süüüpeerrr şeklinde bir yorum da yapmıştı zaten:).Kılları oldukça sık, ürünü güzel tutacak gibi görünüyor.

Studio Complexion Brush: Bu da allık, bronzer ya da pudra sürmek için harika.Aynı şekilde süper yumuşak ve kılları yoğun.

Araya giren bir adet eyeshadow brush daha var ..Ne zaman ne ara sepete attım bilmiyorum.Açmadım, ki zaten açmadığım bir adet daha vardı..Saçmalamışım yani:)

Studio Mellow Mauve Blush: kutusu çok güzel, içinde pufidik destekleri olan karton kutusu var, allığın içinde de küçük aynası var.Ambalajı oldukça kaliteli.Allığın yapısı gayet hoş, ipeksi ve ince dokulu.Çok fazla pigmentli değil, kontrollü uygulama sağlayacak gibi.Yanlız renginde keşke biraz kahvelik olsaydı daha çok hoşuma giderdi.Çok pembe-mor.Mauve renginde kahve tonu da olur diye biliyorum..Neyse yine de sürünce belli olur .

Tone Correcting Concealer Light Beige: Maalesef çok koyu:( Nasıl böyle bir seçim yaptım bilmiyorum ama sitede renk seçeneklerinde sarı tonlu kapatıcılardan en açık bu görünüyordu. Benim cildimden abartısız 3-4 ton koyu.İmkanı yok sürmeme.Açmadım hiç boşuna.

Gloss spf 15: Bu da hediye gelen gloss.Şeffaf ama içinde simleri var.Hiç ilgilenmedim kendisiyle zaten şeffaf gloss sürme alışkanlığım yok.






Son söz :)fırçalar harika gerçekten, bu kadar beklemiyordum.3,5 £ fiyat da bu fırçalar için süper.Mümkünse ilk free shipping kampanyasında edinin.Ama allıklar beni çok düşündürüyor , içinde mineral oil var daha bir sürü madde var ama en çok mineral oil düşündürdü, sivilceye neden olacakmış gibi bir korkum var ki bugün yanağımda 1 adet kooocaaamaaan sivilce çıktı.Bu korkum da bundandır:) Geçen haftadan beri kullanıyorum diğer allıkları , sivilce de tam allık sürdüğüm yerde yaa:(:(Umarım bu bir tesadüftür.

13 Aralık 2009 Pazar

MAKYAJ FIRÇALARIM



Makyaj fırçalarını çok sevsem de, çok fazla paralar vermeyi sevmiyorum onlara.Makul fiyatlardakileri alıyorum.Çok fazla sayıda ve çok pahalı fırçalarım yok ama memnunum olanlardan da.Aşağıda fotoğraflarını çektiğim fırçalarım dışında, 2 adet de yolda fırçam var, E.L.F studio serisinden , bir önceki yazımda söylediğim complexion ve powder brush lar..
Önce yüz için en çok kullandığm fırçalarım:

(tıklayın büyüsün)

Soldan sağa sırasıyla:
E.L.F Total Face Brush: Süper bir fırça değil ama 1,5 £ fiyat için çok kötü de değil.Pudra ve nadiren de allık sürmek için kullanıyorum.Ama allık için çok fazla büyük bence, çok yayıyor allığı, o tarz sürmeyi sevmiyorum, genelde sadece elmacık kemiklerinde bir hat şeklinde allık sürmeyi seviyorum.Pudra için daha iyi bir fırça.Kılları dökülmüyor.Sentetik kıllı.Yüzü acıtmayacak kadar yumuşak ama aşırı yumuşak da değil.Bir everydaymineral flat top kadar yumuşak değil mesela:)
Bir daha almayı düşünmem.

Avon Pudra fırçası: E.L.F Total Face Brush ile aynı kalitede bence.Aynı şekilde pudra için iyi ama allık sürülmez.E.L.F e göre kıl sayısı daha az.Kıllarının ucu küt kesilmiş sanırım , biraz batabiliyor, doğal kıl gibi duruyor ama tam olarak çözemedim,doğal havası verilmiş sentetik de olabilir.%50 indirimdeyken 4 lira gibi bir fiyata almıştım, fiyat-performans olarak normal denebilir.Bunu da bir daha almam

Avon açılı allık fırçası: Bu fırçanın kılları da Avon pudra fırçası gibi seyrek ve biraz sert, aynı kıllar zaten.Ama açılı ve küçük bir fırça olduğundan güzel allık sürülüyor.Kompakt allıklar için ideal.Mineral toz allıklar sürülmüyor çünkü üzerinde tutmuyor ürünü.Bunu da %50 indirimden 3 TL gibi bir fiyata almıştım, fiyatına göre iyi sayılır.Bir daha almayı düşünebilirim belki.

Malijiaer fırça no 506: Bu fırçayı Karşıyaka Japon pazarından almıştım.Fiyatı 3.5 TL. İzmirliler orayı mutlaka bilir.Çok ucuza bazen çok güzel şeyler çıkabiliyor.Bu fırçayı başka hiç bir yerde görmedim.Süper bir fırça, hele fiyatını düşünürsek..Yumuşacık kılları var, yüzü acıtmıyor.Dökülme yok, dizaynı güzel, estetik.Allığı üzerinde çok güzel tutuyor ve rahat uygulama sağlıyor.Pürüzsüz yayıyor.Pudra sürmeyi de denedim onu da çok güzel başardı:) E.L.F in studio complexion fırçasına benziyor sanırım, siparişim gelince daha rahat karşılaştırma yapabilirim.Malijiaer Hollanda markası.Bence oldukça kaliteli ama internette ya da başka bir yerde bu markayla ilgili pek bilgi bulamadım.Pembepeluş bu markanın far fırçası ve açılı allık fırçasını da bulmuştu pazarda bir amcadan yanlış hatırlamıyorsam.Çok memnundu.Ben de onda tanıdım zaten ilk, bu markanın hangi fırçasını görürsen hemen atla demişti, öyle yaptım:)

Everyday Minerals Flat Top Brush:Mineral çılgınlığımı beni azıcık tanıyanlar bile biliyor.:) O çılgınlığa başlarken aldım bunu da.
Bu fırçamı tarif edecek cümle bulmakta zorlanıyorum :P
Gerçekten de bence mineral makyaj için bundan daha kaliteli bir fırça yapılamazdı.Kılları sentetik ve aşırı yoğun .Kıllar arasında zerre kadar boşluk yok, fırçanın düz olan yüzeyine elinizi sürdüğünüzde halıya dokunuyormuş hissi verecek kadar yoğun:) Aşırı yumuşak , yüzü tahriş etmesi imkansız, makyaj yaparken resmen uykum geliyordu bununla. Tombik bir bambu sapı var.Çok rahat tutuluyor
Fiyatı 10 $ , bu fırça için az bile.Mineral fondöten ve pudrayı üzerinde muhteşem tutuyor, tek bir zerre bile havada uçuşmadan doğrudan cildinize iletiliyor :) Mineral fondöten kullananlar bilir, toz fondöteni iyi dağıtmazsanız çok kötü duruyor, o yüzden sık kıllı ve kaliteli bir fırça özellikle mineral makyaj için çok önemli.Kılları kesinlikle dökülme yapmıyor.Yüzümde hassasiyet yaratmayan nadir fırçalardan.Bu aralar mineral makyaja ara verdiğim için normal pudra kullanırken bununla sürdüm onu da pek güzel becerdi.Daha fazla anlatmayacağım bu fırçayı, herkes edinmeli bundan :)

Üstteki kabukilerden ikisi de Avon.Soldaki 2-3 sene önce çıkan versiyonu.Kılları gayet yoğun, sanırım doğal kıl çünkü sert.Mineral fondöten ve allığı güzel uygulasa da sert kıllar yüzümü tahriş ediyor o yüzden nadiren sadece allık için kullanıyorum.O zaman 4 TL gibi bir fiyata almıştım.Gayet iyi.
Sağdaki ise Avon un yeni çıkan mineral makyaj serisinden, bu yaz aldım.O da 4 TL gibi birşeydi.Bu seferkinin çok az farkla kılları daha az, sentetik ama eskiye göre daha yumuşak.Yine de mineral fondöten ve allığı başarılı uyguluyor.Fiyatına göre iyi sayılır.
(Bu iki kabukiyi i.d bare in kabukisiyle karşılaştırırsam, kesinlikle ondan daha iyiler, daha yumuşaklar.Geçen gün eczanede id nin kabukisini sordum, kadın ambalajından çıkarıp bana gösterdi, elime sürdüm ve gerçekten çok sertti kılları.Yüzüme sürmeme imkan yok.)

Bunlar da göz makyajı ve concealer fırçam:

Soldan sağa sırayla:
Avon far fırçası: Bu fırçamı çok seviyorum.3-4 tane var sanırım.Kılları yumuşak, göz farını homojen dağıtıyor.Özellikle gölgeli makyajda çok güzel dağıtmamı sağlıyor.Fiyatı indirimde 2-3 TL falandı.Tekrar tekrar alırım, aldım da zaten:)

E.L.F far fırçası: E.L.F ten ilk siparişimde almıştım.Çok memnunum.Kılları çok yoğun çok yumuşak, farı çok güzel tutuyor.Avon a göre kılların boyu daha kısa.Bu fırçayla tüm göz çevreme toz mineral kapatıcı da uyguluyorum çok başarılı oluyor.Fakat asla gölge yapamıyorum.Neden bilmiyorum ama bununla denediğim gölgeli makyajlarım facia oldu.Bununla baz rengi sürüp, gölgeyi Avon ile yapıyorum.Fiyatı 1,5 £.Tekrar alırım.

E.L.F Concealer Fırçası: Daha önceki yazımda da yazmştım, göz çevresi için çok uygun değil.Noktasal olarak kapatıcıyı güzel uyguluyor.Yumuşak kıllı, küçük bir fırça.Kılları yoğun.Fiyatı 1.5 £.Bir daha almam çünkü zaten 2 tane sipariş etmiştim.Bir 3. ye gerek yok:)

Avon Eyeliner Fırçası: Açılı bir fırça.Kılları sert, eyeliner çok güzel sürülüyor, kuyruk bile yapılıyor :).Açılı şekli sayesinde ince başlayıp kalınlaşan bir çizgi elde edilebiliyor.Bunu da Avon kaldırdığında fırsat kataloğundan 2 TL ye almıştım.Bu fırçadan da 2 adet var elimde.

Bir dahaki sefere E.L.F studio blush brush alacağım.Nasıl oldu gözümden kaçtı bilmiyorum.Ama daha yeni gördüm onu sitede.Çok üzüldüm nasıl farkedemedim diye.Neyse ki E.L.F çok sık free shipping yapıyor.
Bir de çok içimde kalan alamadığım bir fırça daha var o da Everyday Minerals Angle Blush Brush.Bu da Palomacığımda var, çok seviyor o da..Flat top ile aynı kıllara sahip zaten, şekil olarak da çok güzel görünüyor.Hakikaten de kullananlar, mineral allığı tozu dumana katmadan çok güzel sürdüğünü söylüyorlar.Edm yine TR ye gönderime başladığında ilk alacağım şey bu olacak.


E.L.F Siparişlerim

İlk postum E.L.F ile ilgili olsun istedim:)

E.L.F ten ikinci kez sipariş veriyorum.Bayramda bildiğiniz gibi free shipping kampanyası vardı.Ben de sipariş verdim , 10 dakika sonra dayanamayıp bir sipariş daha verdim:) bir de her siparişe hediye lip gloss veriyorlardı gerçi elfin glosslarını sevmesem de hayır demem:)
İlk siparişim şöyleydi:
Studio complexion brush
Studio powder brush
Studio Mellow Mauve allık
Tone correcting concealer
İkincisi ise çok uzun süredir almayacağım, çok allığım var bunu yapmayacağım diye kendimi tutup almadığım eski seri allıklardan, 2 adet concealer fırçası, 1 adet daha önce de aldığım far fırçası ve eyelid primer dan oluşuyor.Bu hafta elime bu siparişim geçti.Hediye olarak gelen gloss spf 15 olanlardan Malt Shake
İşte fotoğrafları:Allıklar soldan sağa innocence, coy, glow..( Resimlere tıklayıp büyütebilirsiniz)
Glow: Çok güzel bir şeftali rengi.İçinde altın ışıltılar var.Herkes Nars Orgasma benzetiyor.Ben onu kullanmadım hiç ama internette gördüğüm swatchlarla karşılaştırırsam evet benziyor.Rengini tam veriyor.
Coy:Ne zamandır istediğim mauve tonlarda bir allık.içinde turunculuk yok, soğuk bir gül kurusu .
sıcak pembeleri kendime yakıştıramıyorum.bunu çok sevdim.rengi çok yoğun azıcık sürmek yetiyor.bunun da içinde altın ışıltıları var.Mauve tonda altın ışıltısı biraz ilginç olmuş.Ama beğendim.
Innocence:Tam bir facia:(kutuda o kadar güzel duruyordu ki, foruma da yazmıştm çok beğendim, bu da soğuk tonda pastel bir toz pembe diye.Ama bildiğimiz beyaz tebeşir tozu.Tamamen mat, ışıltısı falan yok, far olarak bile kullanamam.Belki fondötenle daha iyi sonuç verir, henüz öyle denemedim.
Swatchlar da soldan sağa glow, coy, innocence.Glow ve coy da bu tona ulaşmak için parmağımı bir kere allığa daldırmak yeterken, innocence da defalarca üzerinden geçtim.Oysa kutusunda ne kadar güzel bir renkmiş gibi duruyor değil mi? :( Benim gibi çok beyaz birinde bile belli olmadıysa esmerlerde hiç olmaz diye düşündüm.
E.L.F allıklar hakikaten çok küçük.Ama benim için sorun değil çünkü şu ana kadar allık bitirmişliğim yok, o kadar çok allığım var ki.Ayrıca minicik olduğundan çanta için ideal.
Yapıları biraz toz toz.Fırçayı değdirdiğiniz anda allığın üstü bir sürü zerrecikle doluyor ama ben yine de sevdim çünkü innocence dışında renkleri çok yoğun , kolay sürülüyor, ciltte pürüzsüz yayılıyor



Concealer fırçası gördüğünüz gibi çok küçük.Noktasal olarak kapatmaya ideal bence.Sivilceler gibi:) ama göz altımı falan onunla kapatmaya kalkarsam sabah 2 saat daha erken kalkmak gerekebilir:) Bir de bu fırçayı eyeliner fırçası olarak kullanabileceğimi farkettim çünkü kılları yassı , eyeliner ya da kirpik dibine far falan sürmek için ideal.Kılları sık, yumuşak , kaliteli..
Far fırçası da daha önce alıp çok memnun kaldığım bir ürün.Tekrar aldım bulunsun yedekte diye.Ama açmadım.Diğeri yıpranınca açarım diye düşündüm.Zaten 4 aydır falan far sürdüğümü bile hatırlamıyorum doğru düzgün.Far fırçasının yanında duran da concelar fırçası, iki tane almıştım ya sanki çok kapatıcı kullanıyormuşum gibi :)
Eyelid Primer: Allıklardan sonra en çok merak ettiğim üründü.Rengi tüpte ten rengi, sürünce şeffaf gibi oluyor.Kapatıcı özelliği yok ama ben zaten göz altıma kapatıcı sürmem, şikayetim yok çünkü.Göz kapağına ve göz altına denedim, tahriş ya da yanma yapmadı, göz çevremin tonunu düzeltti.Sürerken köpüksü bir kıvamda dağılıyor , çok hoş.Kuruduktan sonra kesinlikle sürüldüğü belli olmuyor.Farın kalıcılığını artırıyor ve rengini daha iyi gösteriyor.Bunu da beğendim.Tekrar alırım :)

Super Glossy Lip Shine Spf 15 Malt Shake: Nude bir pembe diyebilirim.Bu renge yakın Avondan rujum ve glossum var onları çok beğenerek kullanıyorum.Çok doğal duruyorlar.Bu glossu açmadım henüz, sadece dışarıdan göründüğü kadarıyla rengini tahmin ediyorum.Ama hiç açasım yok, belki bir arkadaşıma veririm ..Çok glossum var ve beni çok cezbeden bir renk değil bu.

Umarım bu hafta diğer E.L.F siparişlerim de gelir ve bir an önce Studio serisi fırçalarıma ve allığıma kavuşurum.Gelir gelmez onlar hakkında da bir yazı hazırlayacağım:)



Sonunda ben de blog açtım. İsmi tamamen bugünkü ruh halimle alakalı olarak oluşturuldu.Şu anda nutella kavanozunun dibini görmüş durumdayım.Keşke bu resimdeki kadın gibi nutella küvetinde yatıyor olsam, bir yanımdan da sıcak sıcak nutella aksa..