25 Eylül 2010 Cumartesi

BIR DE BUNU DENEYELIM

Effaclar duo hakkında aşağıdaki postumda yazdığımdan daha öte bir bilgi alamadığımdan, başka arayışlara yöneldim :P Muradın ürünlerine açıkçası hep ön yargıyla yaklaştım. Türkiyede zaten aşırı pahalı ancak yabancı sitelerde de, pahalı olduğu yorumları hep var, yani sadece bizde pahalı değil. Ancak yorunlarda dikkatimi çeken bir şey var ki, Murad kullananlar ya çok mükemmel, Murad ürünleri olmadan yaşayamam diyor ya da Murad ürünleri çok pahalı bir hiçbir işe yaramıyor, paranızı çöpe atmayın diyor. Yani ortası yok. Ben de bundan etkilenmişim sanırım:) 

Strawberrynet'de,  hassas ciltlere özel ürünlerde büyük indirim var. 2 ürün dikkatimi çekti:

1. Gentle Acne Treatment Gel:
İddiası akneli cildi nemlendirerek, yatıştırarak tedavi etmesi. İçeriği güzel gibi duruyor, %0,5 salisilik asit, Glikolik asit, retinol, A ve E vitaminleri, çay ağacı yağı, lavanta yağı ve birkaç bitkisel öz daha var. En hoşuma giden yanı alkol olmaması. 75 ml

Yağlı cilt ürünleri maalesef bol alkollü genelde. Ancak Muradın birkaç akne ürününün içeriğini inceledim ve alkol yoktu bunlarda.

Cildim akne tedavi ürünlerine hep pul pul kuruyarak, kızarıp, kaşınarak tepki vermiştir ve asla cildi kurutmayacak nazik vir akne tedavisinin varlığına inanamamışımdır. Bakalım Murad beyler bu fikrimi değiştirebilecekler mi?


2. Acne Spot Treatment: %3 sülfür, glikolik asit, salisilik asit, yulaf özü, A ve E vitamini, Lecitin, portakal ve üzüm çekirdeği yağları, çinko, allantoin vırt zırt şeklinde, gözüme çok zengin görünen bir içeriği var. Sadece aknelerin ya da sorunlu bölgelerin üzerine sürülmesi tavsiye ediliyor, adından da anlaşılacağı gibi.
15 ml.

Her iki ürünü de Türkiyeden alabileceğim fiyatların yaklaşık onda biri kadarına falan aldım. Burada resmen kazıklanıyoruz cümlesini 371023710 kez tekrarlamak geliyor içimden.

Şimdi de gözüm Correcting Moisturiser SPF 15 ve Murad Clarifying Toner'de. Tonik yine alkol içermiyor, witch hazel( hamamelis) özü içerikte en başta ki kendisi akneli ciltler için iyi birşeymiş. Hemaroid tedavisine de birebirmiş :P ( şaka yapmıyorum, öyleymiş) Strawberry fiyatı 33 tl olan bu tonik, burada 80 lira. Aldığım Gentle Acne Treatment Gel 169 TL!

Ben yukarıdaki iki ürüne toplam 50 tl ödedim, bir de bağlılık indirimi oldu üç beş kuruş yine.İhtiyacı olan varsa çileğe bir baksın.

18 Eylül 2010 Cumartesi

EFFACLAR DUO KULLANANLAR?

Uzun süredir Effaclar Duo yu merak etmekteyim. Bugün az kalsın alıyordum ancak testerı yoktu ve denemeden almak istemedim.. Yeni denebilecek bir ürün olduğu için pek fazla yorumu yok internette, mua da birkaç yorum bulabildim bir de birkaç yabancı blogda. Genel olarak herkes övmüş, hiç kötü yorum yoktu..


Siz kullandınız mı? Hadi bana iyilik yapın da yorum bırakın eğer kullandıysanız:)
Cildim bugünlerde yine stresten perperişan, sivilceler aile kurup, çoluk çocuğa karışıyorlar yüzümde... 

9 Eylül 2010 Perşembe

ÇALIŞANA BAYRAM AYRI GÜZEL

Ailece öyle ramazan, bayram telaşı yoktur bizde. Gayet rahatızdır. Bizim için bayram demek Fethiye, Bodrum, Marmaris fellik fellik gezmek demektir.. Eskiden bayramdan 2 ay önce yapardık planları, otel rezervasyonlarını.


Şimdi ise, ben yoğun çalıştığım için bayramlarda tek istediğim şey uyumak, kalkıp kahvaltı etmek, sonra uzanmak, akşamüstü uykuya dalmak, akşam da uyanıp gezip tozmak :) Evet çok basit oldu, farkındayım.. Ne yapıyım yaa. Arabaya bin, bilmem kaç saat yol git, otele git, süslen püslen yemeğe in, birkaç gün sonra dönüş yolu çek.. Üff çok yorucu geliyor.


Neyse, ben dün çok kötü hasta oldum. Batı Nil ateşi oldum sanırım :P Ama zamanlama süper, dün yarım gün çalıştım, eve geldim 1 saat sonra ateşler içindeyim. Sabah hiçbirşeyim yoktu! Nasıl olur anlamıyorum.


Bugün odamı toparlaıdm, makyaj çekmecelerimde köklü temizlikler yaptım. Birkaç parça ürün var, kimisi hiç açılmamış , kimisi açılıp bir kez denediğim..Belki blogumda onları aldığım fiyattan daha  düşüğe satışa koyabilirim. Evde durup bozulmalarını istemiyorum. Hepsi yeni, en fazla 4-5 ay öncesinde aldığım ürünler. Neyse, bir ara fotoğraflarını çekersem üşenmeyip, bir satış postu hazırlayabilirim.

Bu arada, ben spora başladım. Hergün popo sallayıp, elma topluyorum.. Çok zevkli. Tabi ki sadece popo sallamaktan ibaret değil :)


Neyse bu tatil bir gloss ruj potu hazırlamak istiyorum, umarım kısmet olur.. Sıcaklar hafiflemesine rağmen tam olarak kendime gelmiş değilim..Yavaş yavaş diriliyorum ama


Bu arada bol bol bayram çikolatası yiyorum, çok güzel !!!

6 Eylül 2010 Pazartesi

LIZ CLAIBORNE- CURVE SOUL EDP

Parfüm delisi biri olarak, ne zamandır parfüm postu yapmak istiyorum..Tembelliğimden  yapamıyorum.  :)








Neyse birer birer gelecek parfüm postları..

Geçen hafta aldım bu ciciyi Strayberry den. Liz Claiborne- Curve Soul edp, 100 ml

Tanıtımında, lotus, kaktüs, bambu, musk, armut notalarının yer aldığı yazıyor. Benim izlenimlerim şöyle;
İlk sıkıldığında bol bol lotus, bambu kokusu alıyorum gerçekten. İlk anda Noa Fleur u andırıyor bana, ama çok kısa sürüyor bu his.Sonra armut ve başka meyvelerin kokusu baskınlaşıyor. 15 dakika içinde bir anda DKNY Be Delicious olup çıkıveriyor :)

Edp olduğu için çok kalıcı, meyveli kokuları seven biri olarak bunu da sevdim. Özellikle yaz için ideal. 
Koku çok özel bir koku değil, birilerinin hafızasında yer etmek, özel zamanları ölümsüz kılmak gibi hayaller kurmayın bu parfümle. Çok hoppidi hoppidi, yum yum bir parfüm bu ( nasıl anlattım, hemen kokusu burnunuza geldi eminim :P). Yazın hafif olsun, üstüme arılar konsun, bol bol sıkınayım, kalıcı da olsun ama fiyatı da uygun olsun derseniz alın.


Karton kutusunun üzeri kabartmalı desenlerle kaplı, oldukça hoş .Şişe ise fazla basit, özellikle üzerindeki kalp şeklindeki stickerıyla daha da basit. Yani o sticker çıktığı zaman, o şişenin hangi parfüme ait olduğunu anlayamacaksınız, şişe tasarımcıyı hatırlatmayacak size. Parfüm şişelerini çok seven biri olarak, çok fazla basit buldum sticker fikrini.

Normal fiyatını bilmiyorum ama Strawberryden, 100 ml  sıpeşıl pörçıs 21 tl ye aldım Bu arada aynı parfümün erkek için olanı da aynı boy ve aynı fiyat, ilgilenenlere duyurulur!



THE BODY SHOP- ALL IN ONE FOUNDATION

Bayıldım kendilerine.. Body Shop 2 al 1öde ( ya da benim salak deyişimle 1 al 2 öde ) kampanyasından yine karlı bir alışverişle yararlandım.


Efendim, ben bu ürünün 02 nosunu aldım ki Türkiyedeki en açık tonu bu. Yurtdışında bir de 01 i var ama yakınmış duyduğuma göre tonları.


Tenime cuk diye uydu rengi, ne bembeyaz ne koyu durdu. Benim aldığım sarı tonlu, bir de 03 vardı ki hemen hemen aynı açıklıkta pembe tonlu- hiç hazetmem pembe tonlu ten ürünlerinden, ezberlemişsinizdir artık!


Neyse efendim, pudra bu nasılsa çabuk biter diye 2 sini de bu üründen aldım. Fiyatı 34 tl, tanesi 17 liraya gelmiş oldu ki başka bir sevinç nedenidir bu benim için. Ekönömi yapıyoruz.. 












Asıl konuya gelelim, ürünün açıklaması şöyle, ikisi bir arada makyaj bazı. Ama saçma yani,  bunun üstüne ayrı bir fondöten pudra sürülmez bence, gereksiz. Kuru kullanınca pudra, ıslak kullanınca fondöten kadar kapatıcı oluyor-muş. Islak denemedim ancak kuru hali bile oldukça kapatıcı.Kısaca şöyle diyebiliriz normal bir pudradan kapatıcı ancak fondöten kadar kapatıcı değil, yeterince açıklayabildim mi :)


Bugün işe giderken sürdüm, hava oldukça sıcak olmasına rağmen, yüzüm normalde parladığının 10da biri parlamadı!( kesinlikle kuruluk, pullanma falan da yapmadı)
 Kalbimi kazandı çok fena bu ürün. Şeytan diyor git stok yap, 2 tane daha al, nasılsa biteceeeeekk. Diğer yanım bitene kadar 2 al 1 öde olur bir daha diyor :)


Şiddetle tavsiye edebileceğim ve tekrar alacağım bir ürün. Bu arada ambalajı da şık ve kullanışlı!