3 Eylül 2011 Cumartesi

AVON-Sensitive Botanicals Gece ve Gündüz Kremi SPF20

Ay bana bu bayram bir yaz, bir post geldi, sürekli blogumla ilgilenir oldum, pek mesudum.
açıkçası, aylardır giremememin nedeni , hayattan neredeyse kopmuş olmamdı, bu bayram tatilinden sonra da aynı tempoya geri dönüş yapacağım için çok da ümitli değilim kendimden.
iş yerinde pozisyonumda sözde "kıdem"lenmem ve sorumluluklarımın artıp, dağlaaar kadar olmasıyla, gece evde çalışmalarla, yurtdışına çıkmamla bildiğiniz koptum gittim, ben bende değilim yani.. Yaz nasıl geçti anlamadım, sevgilim askerden gelmesi falan derken..

Neyse, hazır yazasım gelmişken yazayım bari..Bugün de Avon Sensitive Botanicals serisinin gece ve gündüz kremlerini yazayım istedim.



Önce gündüz kreminden başlayayım. Açıkçası bu krem için söylenecek çok söz bulamadım ben. Benim cildim için oldukça yağlı bir krem. 2-3 kez inat edip sürdüm ama gün içinde çok yağlandırdı, bu yüzden boyun-dekolte kremi oldu. Unutmadan, SPF 20 güneş koruması var, bu koruma kimyasal filtrelerle sağlanmış. Bunun dışında, içinde yine bol bol bitki özleri var. İyi yönü yine parfüm, paraben içermemesi denebilir. Kuru ciltlere tavsiye edebileceğim bir krem ancak ben vücuduma sürmek dışında başka bir amaç için bir daha alacağımı sanmam. Gündüz kreminin içeriği:





Gece kremi: bunu daha çok sevdiğimi söyleyebilirim. Daha çok jel formunda bir krem, gündüz kremine göre çok daha hafif ve kolay emiliyor. Aslında gündüz kremini elime ya da vücuduma sürdüğümde çok kolay emiliyor ama yüzümde emilmiyordu. Bu krem ise yüzde de gayet güzel emiliyor. İçeriği:



İçeriğinde yine bir çok bitki özü var, shea butter var ayrıca. Aslında yağlı ciltli insanlarda bu tarz yağlar gözenek tıkanmasına yol açabilir ama ben hergün sürmedim, sadece cildimi aşırı kuru hissettiğim zaman sürdüm. Bunun dışında dekolteme sürüyorum tabiki yine :) Ama sürdükten sonra bu bölgemde bir kadifemsilik oluyor ki ben bu hissi çok seviyorum. Kremin nemlendirmesini çook başarılı buluyorum.

Kremin en ilginç özelliğine gelelim. Fotoğrafta da görebileceğiniz ışıltılar. Daha doğrusu pembe-mor yanar dönerli bir görünümü var kremin.Sürüldüğünde ışıltı vermiyor kesinlikle, ama dekolte bölgesinde verdiği kadifemsi, pürüzsüz görünüm bundan da kaynaklanıyor olabilir belki, bilemiyorum. Mümkün olduğunca bu ışıltıların görünmesini sağlamaya çalıştım fotoğraflarda ama burada göründüğünden daha fazla mor ışıltısı var kesinlikle!



Shea butterın mucizevi bir yağ olduğuna inanan ben, bunu içeren her kreme da saygı duyuyorum, çok seviyorum :) Vucudumda kullanmak üzere yine alabilirim diye düşünüyorum.

Bunların da fiyatları %50 indirm zamanlarında 15 tl civarı oluyor diye biliyorum..

Kremlerin cildime uyup uymaması ayrı bir olay ama bence gayet başarılı ürünler. Tek dezavantajları kavanozda olmaları..

Ay bu arada, en önemli şeyi unuttum, kremlerin kokuları. Bu serinin göz, gündüz ve gece kremlerinin üçü de salatalığımsı hoş bir kokuya sahip ama içerikte parfüm yazmadığı için bunların içindeki bitki özlerinden kaynaklandığını düşünüyorum.


1 yorum:

  1. bu ürünün gece ve gündüz numunelerini kullandım.

    Gündüz eh işte ama gece kremini çok beğendim.
    işin kötü yanı gece kremi kullanmıyorum ve cilt doktorlarıda önermiyor.

    dokusu ve kendinden ışıltısı cıldı canlı gösteriyor.

    YanıtlaSil