6 Şubat 2011 Pazar

Bir online alışveriş keyfim vardı..!

Sinir oluyorum.

Çok sinir oluyorum, sinirden kendimi kemirdim yani..Cilt bakımı, makyaj ve parfüm satışı yapan, Türkiye'ye free shippingi olan, nadir sitelerden biri ülkemize gönderimi durdurmuş. Hiç şaşırmadım, bu kaçıncı site zaten..

O kadar üzüldüm ki anlatamam. Açıkçası bu siteyi kendim keşfetmiştim, hiçbir Türk blogunda ya da forumunda görmemiştim zaten. İngiltereden Royal Mail ile takipsiz ve ücretsiz! gönderim yapıyordu ve paketlerim 1 haftada elime sorunsuz ulaşıyordu.
Mail attım, neden durdurdunuz diye, kaybolan postalarla ilgili çok şikayet aldıklarını ve gönderimi kestiklerini bildirdiler ki, ben aslında zaten cevabı biliyordum.

Hem takipsiz postayla alışveriş edip, hem de pakedim gelmedi diye, siteleri mail yağmuruna tutup taciz eden beyinleri ezesim geliyor. Belki bazılarınız bana kızacaksınız ama, sırf bu yüzden, bildiğim bir çok online alışveriş sitesini paylaşmıyorum bile..

Internetten alışveriş zaten bir risktir, ayrıca sen takipsiz posta seçeneğini kullanıyorsan, kaybolma riskini de göze alacaksın. Ya da parana kıyacaksın, buradan alacaksın veya imkan varsa takipli posta seçeceksin.

Everyday minerals, silk naturals birçoğunuzun bildiği ve Türkiye'ye gönderimi kesen siteler.. Bunun dışındakileri ise hiç söyleyesim yok açıkçası, halen bir ümidim var, bir kaç ay sonra belki tekrar başlarlar gönderime diye.

Ayrıca, bir ricam olacak, lütfen şu anda halen gönderim yapan siteleri, pakedim kayboldu diye taciz etmeyin. Ne olur etmeyin. Bir de alıcı bilgilerini, adresinizi yazarken, kesinlikle Türkçe karakter kullanmayın. 

Yurtdışından defalarca takipsiz posta ile alışveriş ettim, sadece ilk seferki kayboldu, kaç yıl oluyor... Onda da acemiliğime gelmişti ve adresi ve ismimi Türkçe karakterler kullanarak yazmıştım. Bu da pakedin üzerindeki bilgiler okunamıyor diye daha Türkiye'ye girmeden, Amerika'ya geri gönderilmesine neden olmuştu. O olaydan beri , tek bir kaybolma dahi yaşamadım başka.

Size de tavsiyem buna dikkat etmeniz ve çok tekrarlamış olacağım belki ama  " riski " göze almanız!