31 Ağustos 2011 Çarşamba

YATTIĞIM YERDEN POST- FLORMAR MAT TERRACOTA FAR- M108

Bu postu size yattığım yerden yazıyorum. Bu yüzden telefon ile çekilmiş fotoğrafların ve baygın bakışlarımın kusuruna bakmayınız. ( Tabi ben her zaman üşengeçliğimden telefon ile çekiyorum, orası ayrı)

Bu far da canım arkadaşım Paloma'nın tavsiyesiyle aldım.Benim kapatıcı yerine sürdüğüm, disko topu gibi parlamayan ancak çok da mat olmayan, tam sevdiğim "az aydınlatma" efektini veren bir far. Göz altlarım normalde sorunlu değildir, sadece çok yorgun ve uykusuz zamanlarımda hafif çöker ve morlaşır, ama hemen toparlar kendini.
 Aşağıdaki fotoğraf benim çıplak gözüme aittir, hem de en mor ve çökük halinden!





Bu fotoğraf da, M108 terracota far sürülmüş hali:


Bu fotoğrafda da, sağ göz kapağımdaki kırmızılığın ve damarlı görünümün, far sürülmüş olan göz kapağımda olmadığını farkedeceksiniz. ( bubble aslında uyumak üzere burada)



Dediğim gibi, bildiğimiz terracotalara kıyasla oldukça mat duran, kesinlikle sim içermeyen bir far. Çok yoğun sürülürse, hafif sedefli/metalik görünebilir ancak ben tek kat uyguluyorum ve oldukça beğendim.
Boyutu neredeyse bir mac allık kadar ve hergün kullansam bile uzun süre gideceğe benziyor. Kapağında da minicik bir aynası var, her ne kadar ben öyle minik aynaları kullanmasam da..
Fiyatı heryerde farklı! Flormar kiosklarında 28 tl den 18 tl ye düştüğü söyleniyor satış elemanları tarafından ancak ben karşıyakada bir parfümeriden 14 Tl ye aldım , açıkçası hiçbir zaman 28 Tl olduğuna inanmadım :)





30 Ağustos 2011 Salı

YENİ MEŞGALEM- ROSSMANN - Meine Drogerie:P

Yurtdışından kozmetik alışverişi yasaklandığından beri, bu yasağa destek veren firmalar hakkında fikirlerim değişmedi, ayrıca halen gidip de birinden alışveriş etmiş değilim. Geçen ay yurtdışındaydım ve çılgınca parfüm-losyon cart curt aldım, zaten ihtiyacım yoktu, ama sırf buradan birşey almamak için oradan aldım bol bol..Oh canıma değsin, yüzlerce dolar parayı orada bıraktım da yine burada o firmalara yedirtmedim!( Bazıları bu fikirlerime kızabilir!)

Neyseki, yeni bir yer açıldı güzel İzmirime. Rossman. Belki görmüşsünüzdür, Karşıyaka çarşıda, iskelenin karşısından girince sağdan ilk sokak içinde, sol tarafta kalıyor. Bir Alman markası.
Ağırlıklı olarak kendi markasına ait ürünler satıyor. Bunun dışında, yine sadece Rossmanda bulunabilecek, farklı isimli markaların ürünleri de var. Tabii, ayrıca Nivea, Neutrogena, Gliss Loreal, Maybelline, Max Faxtor, Pantene gibi diğer bilindik markalar da var.








Ben haftada bir uğruyorum diyebilirim. Bir kere, kendi markasına ve kendisi için ürettirdiği diğer markalara ait ürünleri çok çeşitli, kaliteli ve bu kalite için oldukça ucuz. Nedense alman ürünlerine çok güvenirim o yüzden çok seviyorum burayı. Ayrıca, birçok ürününde ecocert amblemi var, iyi içerik, zararsız , falan filan diyor. Buradan aldığım oldukça fazla ürün var ve birkaç tanesini tanıtmak istedim:

1. Facelle İntim Yıkama Jeli-Sensitive: Örneğin bu marka, sadece Rossman'da bulabileceğimiz bir markaymış, öyle diyor. Bu jelin 3 çeşidi var, fresh, sensitive ve ismini hatırlayamadığım bir şey daha.. Malum bölgem çok hassas olduğundan ben sensitive olanını aldım :P. Gördüğünüz koca şişe bu ay indirimde 3,5 TL.Normalde de 4 TL gibi birşey zaten..İçeriğinde laktik asit, birkaç sakinleştirici bitki özü var..Ben beğendim, biterse yine alırım, ama elimde şu anda 3 farklı markanın intim yıkama jeli olduğundan bu çok uzun bir zaman sonra olacaktır..

2.FUSSWOHL FUSS BALSAM ayak kremi: Bu da isminde belirttiği gibi yumyum ayaklar vaad eden bir ayak kremi, yapısı gerçekten de balsam şeklinde, merhemimsi, koyu birşey. Ayaklarımı yuuummmmuuşacıık yapıyor, bayılıyorum! Tek kötü yanı çok yoğun bir kafirun kokusu var, bu kokuyu bilen bilir ne pis olduğunu, minicikken, ana okuluna giden çocukların omuzlarına kafirunlu iğne koyarlar, bit gelmesin diye! ( Bizim anaokulunda yoktu çok şükür ama yapanı gördüm :)) 
Neyse efendim, kokusu dışında kremin performansı 3 TL lik fiyatı için fazla fazla. Gerçekten, anlık değil, ertesi güne kalan bir nemlendirme sağlıyor, yumuşacık oluyor ayaklarım. 75 ml tüpte. Bu markanın bir çok ayak ürünü var, bu ay da indirimde olan topuk çatlak kremini alıp, annemin topukları üzerinde denemek istiyorum.

3.RIVAL DE LOOP YOUNG GLOSS: Sadece Rossmanda bulabileceğiniz 3 farklı makyaj markası var, birisi Rival De Loop, diğeri bunun Young serisi diğeri de Alterra. Alterra organik ürünleri olan güzel bir makyaj markası ancak renk seçeneği çok yok. Rival de Loop ve bunun young serisinin daha cicili bicili şeyleri var, ilgi çeken, ucuz ucuz aldırtan cinsten. Bu glosslar da 3 TL gibi birşeydi. Yapıları yapış yapış değil, ama çok da kalıcı değil, renkleri de güzel ama bir daha almak için yanıp tutuştuğum glosslar değil açıkçası. 3TL için iyi işte..Dudağı kurutmuyor ama ekstra bir nem de vermiyor. Bir daha alır mıyım? Sanmam, 730137 tane glossum var ve bitmiyorlar! Bu markaların mineral fondöten ve pudraları var, bunları da denemek istiyorum.

4.ISANA sprey deo: 2 TL lik fiyatıyla, fresh kokularıyla muhteşemler. daha önce Watsons'dan alıp kullanmıştım, ancak orada 4 tl gibi birşeydi. 2tl ye görünce 4 tane alıp yedekledim. Otobüslerde ter kokan insanlara sesleniyorum, lütfen hergün yıkanın, bu 2 tl lik deolardan alın sürünün ve ter kokmayın! Bu kadar basit ve ucuz!

5.ISANA Menthol Lip Balsam: Bu minik bir tüpte dudak merhemi. Ben gloss gibi şeffaf çıkar sanmıştım ama gayet mat beyaz bir merhem. Mentol kokuyor ama kokusu 2 dakikaya kalmadan geçiyor, ayrıca çok hafif  yani çok boğaz yakacak, gözleri yaşartacak bir mentol aroması yok.İçeriği gayet güzel, spf 10 koruma faktörü var. Çatlak, rüzgardan-soğuktan yanmış dudaklar için HA-Rİ-KA! Bayıldım!!!! Bittikçe alırım ben bunu. Tek kötü yani, sürdüğünüzde dudakları bembeyaz yapıyor çünkü bildiğimiz beyaz bir merhem.Çok kolay emiliyor ama bıraktığı etki çok kalıcı. Çok beğendiğimi son kez tekrarlar, sadece 2,60 TL olduğunu belirtmek isterim.








6.ISANA Duş Jelleri: bunların da hastasıyım. 1,99TL ve çok çeşitli kokuları var . Kullandıklarım KOKOS( hindistan evizi), MANDEL( bademli) , MILCH& HONIG (sütlü ballı) ve MILCH PROTEIN ( süt protenli)
Bademli olan çok hoş kokmuyor, siyanür kokuyor bana! diğerleri tam yemelik ama, tatlı tatlı!! Kaç şişe bitirdm..Yedeklerim hep var.

7.ALTERRA- FIG&CRANBERRY KORPERPEELING: bu ürün, Türkiyedeki Rossmanda var mı bilemiyorum ,incir ve kızılcık özlü vücut scrubı. Gerçekten içinde incir çekirdeğim mi kızılcık çekirdeği mi desem, meyve çekirdekleri var işte, kokusu, yapısı muhteşem! Çok beğendim , bunu Almanya'dan akrabam getirdi. Eğer burada bulabilirsem, bitince alacağım bir ürün..




8.ISANA ACETON FREI Oje çıkarıcı: Bu da aseton içermeyen oje çıkarıcı. Ben Uni marka asetonsuz oje çıkarıcı kullanıyordum , bunu daha dün görüp aldım. Uniden daha ucuz, boyu da daha fazla. 2TL ve denemeye değer..


9. ISANA PAPATYALI EL KREMİ: içeriği fena olmayan, fiyatına göre gayet güzel bir el kremi ama vazgeçilmez de değil. Fiyatının 2TL olduğunu düşünürsek, her çantaya atılabilir.



İşte böyle. Aslında Rossman'dan aldığım daha birçok ürün var ama ilk olarak en beğendiklerimi tanıtayım dedim.. Bir dahaki gidişimde siyah nokta bantlarından almak istiyorum. Deneyen var mı?



not: Deo spreyleri fotoğrafa dahil etmeyi unutmuşum!!