13 Kasım 2011 Pazar

Menekşe Rengi Oje- Alix Avien # 279






Sevgiliye gördüğü an "ıyy, bu ne be, gotik mi oldun kızım başıma" dedirten oje. ( Kendisi yeniliklere pek açık değildir, hoş benim de bu ojeyi aldıktan sonra cesaret toplayıp sürmem 2 ayı buldu ya..)


Şişede daha bir mavi görünse de, tırnağa sürüldüğünde kesinlikle menekşe rengi oluyor. Kime göstersem aynı şeyi söyledi. Güzel bir renk. Fotoğrafta iki kat sürüldü.


Psikopatım hünkarımm

Muhteşem Yüzyıl'ı  izleyip, Süleyman'ın her önüne gelen güzelle bir alış-verişe girmesini görüp, sinirinden kuduran Bubble, sevgilisine telefon edip, "vallaha bak benden başkasına bakarsan,  keserim o p.pini" derse, sevgilisi ne yapar?

6 senelik kız arkadaşından daha önce hiç böyle birşey duymamış olmasından mütevellit şoka girer, susar, "ama aşkım, nerden çıktı şimdi bu yaa.." der. Bubble hızını alamayıp, "hatta sallandırırım, herkese ibret olur" der.


Yok yok, cidden bırakıyorum dizi izlemeyi. Hürrem'e yapılan her haksızlıkta ağlanır mı yahu? Dizinin başından beri Süleyman'ın koynuna Hürrem'den başka birisi girince, "ç.kün kopsun senin" diye bağırılır mı? Sanki beni aldatıyor..Baya baya kaptırıyorum kendimi ben ya.

Bu arada sanırım Hürrem'ci olduğumu da anlamışsınızdır , hehe :D.

Neutrogena Deep Clean Make Up Remover-Refreshing Oil Free Cleansing Lotion

Ay gerçekten bu ürünle ilgili yazılacak pek birşey yok aslında. Ben aldım, eller almasın diye yazıyorum :D



Tamamen merakıma yenilip , 6-7 ay önce aldığım bir üründü. Ürün, göz ve yüz makyajını, etkili bir şekilde temizlediğini ve cilde ferahlık verdiğini, tamamen yağsız olduğunu söylüyor.

Evet, ferahlık verdiği doğru, içerikte mentol yazmıyor ama, cildi serinleten, mentol ferahlığı veren birşeyler var içinde..
Ürün rimeli, kalemi, eyelinerı, kalıcı göz kalemini gerçekten çok iyi çıkarıyor. Amaaa..
bir kere göze kaçırırsanız, yandınız, tam bir facia, otuz saat suyla yıkasam da yanması geçmedi gözümün yanması.
Bunun dışında, göz çevresindeki deriyi nasıl yakıyor anlatamam..Resmen kıpkırmızı oluyor göz çevrem, yanıyor, suyla yıkıyorum, krem sürüyorum, kendine gelemiyor.
İlk denediğimde, ben fazla hoyratça sildim falan diye düşünüp , kendisine bir kaç kez daha şans daha verdim ama cık, ıh ıhh, olmamış. Gözün yakınına bile yanaştırmamalı bu ürünü..









Cilt makyajına gelince.. Evet temizliyor ama zaten cilt makyajını ne temizlemez ki? En basit bir makyaj çıkarıcı, zaten ilk hamlede, yüzdeki fondöten-pudra-allığın kabasını alır, geriye size iyice yıkamak kalır.
Bu ürün yağsız, yarı şeffaf-beyaz bir jel kıvamında, ama ciltte hafif vıcık bir losyon hissi bırakıyor.
Ayrıca parfümünü de beğenmedim. Yani bununla yüz makyajını temizledikten sonra asla ve kati suretle yüzümde bırakmam arkadaş.

Ben zorla kullana kullana yarıdan aza indirdim çok şükür..Ama bir daha almayacağım bir ürün

Bu arada baktım da üründen bayağı nefret ediyormuşum ben aslında :)

Isıl işlemsiz saç şekillendir(me) ?




Hayır, kafama sepet koymadım.

Yok, hayır , deli de değilim. Evde, böyle Frida Kahlo gibi dolaşma fantazim de yok, sevgilimin de yok hatta :D


Sadece Marjo'nun burada bahsettiği, saçları burup burup tokalayarak maşalı gbi dalgalar elde etme yöntemini uyguladım.
Sonuçtan hiç emin değilim. İzlediğim kadarıyla, uygulayan kızın saçları mükemmel oluyor ancak benim saçlarım çok ince telli ve belli belirsiz bir dalgası var normalde. Maşayı bile zor tutuyor.

Sabah 6'da işe gitmek için uyanıp, saçlarımdaki 0347103 tane tokayı çıkardığımda, ne ile karşılaşacağımı inanın bilmiyorum, sonucun kötü olduğunu düşünmek bile istemiyorum.
Umarım güzel olur da, o saatte bir de saçlarımı yıkayıp şekillendirmek zorunda kalmam :)

Siz denediniz mi bunu? Sonuç ne oldu?

9 Kasım 2011 Çarşamba

En İyi Cutipeel?

Evet, bu aralar en iyi cutipeel'i arıyorum.
Bu tarz ürünlerle ilgilenmeyenler için şöyle biraz açayım, cutipeel ürünler, tırnak etlerini kesmeye gerek kalmadan, bir nevi etinizi "parçalayarak" uzaklaştırıyor. Hehe, çok korkutucu geldi di mi kulağa? Evet aslında çok da masum ürünler olduklarını düşünmüyorum, zira şişelerin üzerinde hep, işiniz bittikten sonra ellerrnizii iyicenee yıkayın diye uyarılar bulunur.
Şimdi efendim, aklımdaki ürünler:

Kalyon Tırnak Eti Temizleyici: şuraya tık tık

Flormar Gentle Cuticle Remover: şuraya tık tık

Alix Avien Manikür Jeli: şuraya tık tık

Bende olan ürünler ise:

Golden Rose Cutipeel şu oluyor kendisi
Bu ürünü 1 seneden fazla oluyor alalı. Açıkçası çok beğenmediğim için fazla kullanmadım ve yarıya bile gelmedi. İşe yarıyor mu? Bence daha iyi olabilirdi, sürüp 2-3 dakika bekledikten sonra törpüyle tırnak etlerinizi kazırsanız! biraz etkili, ama sadece biraz. Kaldı ki benim öyle canavar gibi tırnak etim yoktur yani.
Çok tatmin olmadım, ayrıca bu markadan hazetmiyorum. Bir daha almam.

Sally Hansen Instant Cuticle Remover:  budur

Bu ürünü çok zaman önce kullandım ve hakkında yazılan tüm yorumlardaki gibi, gerçekten işe yaramıyor. Sally Hansen markasının özellikle tırnak güçlendiricilerini çok beğeniyorum ama bu ürünü bir daha almam.

Sizin kullandığınız kütikül giderici bir ürün var mı? Üstte saydığım 3 markadan kullanan var mı, ya da başka önerisi olan? Özellikle Alix Avien çok ilgimi çekiyor. Haydi parmaklar çalışsın lüffenn (:

SAÇLARINA AK DÜŞMEK?!?!!

Benim saçımın önünde, tam tepemde, bir adet beyaz saçım vardır . 3-4 yıldır orada kendisi, inatla da kopup gitmiyor, o kadar saçım dökülür, o hep dimdik ayaktadır!
Ben de inatla kaç senedir onu hep dipten keserim, o gene uzar.. Bu zamana kadar böyle anlaştık.

Bu sabah yine kestim onu. sonra hemen yanında başka bir beyaz saça takıldı gözüm, dehşete kapılıp onu da kestim, sen nereden çıktın şimdi diye.. sonra bir tane daha..saçlarımı ayırınca, birkaç tane daha..5-6 tane kestim..diğer yana geçtim, orada da var ..ay yok artıııık diye bir tepki verdim..sonra bu saçların hepsini kesersem, kel kalacağımı farkına vardım çok şükür ki durdum.

Artık saçı beyazlayan arkadaşlarıma, " ayyy sorma benim de bi tane inatçı beyaz saçım var, hep keserim o uzar" diye hava atamayacağım.

Evet, tamam, kabul ediyorum, yaşlanıyorum sanırım.

5 Kasım 2011 Cumartesi

FLORMAR OJE KURUTUCU SPREY

Uzun süredir merak ettiğim bir üründü.
Sprey formunda kullandığım ilk oje kurutucu bu.
Bunun dışında, flormar ve golden rose 'un oje şişesindeki kurutucularından kullandım.
Flormar, Goldan Rose'a nispeten daha başarılıydı ancak çok da tatmin edici değildi.
Golden Rose'unkini ise anlatmak bile istemiyorum. Kurutucu ismini tamamen yanlışlıkla yazdıklarını düşünüyorum, çünkü ojeyi hamurlaştırıp, tam tersi kurumaması ve üstünün yapış yapış olmasına neden oluyor. Neyse, çok deşmeyeyim.

Bu ürün, Flormarın web sitesinde 8.99 TL ye satılıyor yanılmıyorsam. Ben Karşıyaka çarşıdaki Yücel parfümeriden aldım ve tabii ki piyasa fiyatının altına! 7TL verdim koca şişeye :) 400 ml



Neyse efendim içinde ozon tabakamıza pek de yararlı olmayan bilimum gazın dışında, limon fındık fıstık yağı gibi şeyler de var, kütiküllerimizi beslesinmiş, yumuşatsınmış diye.

İlk kez dün kullandım, oldukça başarılı buldum. Ojeyi sürdükten yaklaşık 1 dakika sonra sıkıyorsunuz, zaten tırnağa soğuk bir his veriyor. yaklaşık 10 dakika içinde de, oje ciddi anlamda kurumuş sertleşmiş oluyor.
İçeriğindeki limon yağından olsa gerek, limon kokuyor, ayrıca, bu kokuyu ancak tırnaklarınızı koklarsanız alırsınız. Öyle buram buram ortamı kokutmuyor yani, bu yönü güzel.

Bu koca şişe ne zaman biter bilemiyorum ama bitince tekrar alırım diye düşünüyorum.

Bu arada, şişenin boyutunu tahmin edebilmeniz için yanına oje şişesi koydum. Oje Flormar 397, French için yeni gözdem. Süper bir renk ancak dayanıklılığı ve parlaklığını koruması Flormar olduğu için tartışılır. Oje kalitesini pek beğenmiyorum bu markanın maalesef.

Not: Yücel parfümeriye ba-yı-lı-yo-rum. Herşey mi çok ucuz olur yahu! Adamlar herşeyi , normal parfümerilerden 2-3 tl, hatta bazı ürünlerde daha da ucuza satıyorlar. Ayrıca, ürün çeşidi, bir çok parfümeriden fazla. Kendilerini takdir ediyorum , başarılarının devamını diliyorum.
Çok şükür ki mağaza Karşıyaka çarşıda, eğer Bostanlı'da şubeleri olsa, hergün uğrarım vallahi..