15 Ocak 2012 Pazar

GLİSS - Sıvı Saç Kremleri

Gliss benim çok sevdiğim bir saç ürünü markasıdır. Uzun süredir, Asian Straight düzleştirici şampuanını kullanıyorum, çok beğeniyorum. Ondan önce de başka ürünlerini kullanmıştım.
Ozellikle maskeleri bence başarılı.

Gliss'in sıvı saç kremleri ise ile ilk tanışmam, uçları kuru, dipleri yağlı saçlar için olan ürünü ile gerçekleşti. Maalesef, bu ürün kaldırıldı sanırım, ne sitesinde görebildim, ne de çok uzun süredir marketlerde göremiyorum. Bu saç kremi bir harikaydı, saçlarımı hem yağlandırmıyordu hem de yumuşacık yapıyordu.

Şimdilerde ise Oil Nutiritive Saç kremini kullanıyordum. 3 şişe bitirdim, memnunum.

Bir süre önce, Yücel parfümeride, Gliss ürünlerinde 1+1 kampanyası vardı. Ben de Oil Nutritive sıvı krem alırken, ikinciyi farklı birşey alayım dedim ve Sıvılaştırılmış Keratin içeren Total Repair Onarıcı kremi aldım.
Sanırım hiç iyi etmedim, çünkü diplerine sıkmadığım halde, sabah kalktığımda, saç diplerimde, yapış yapış ve yağlı bir görünüm vardı, çok şaşırdım. Hani ergen kafalar, saçlarına 3 gün üst üste jöle sürerler, onunla yatar kalkarlar da tabaka tabaka olur ya jöle, öyle birşey işte :( Hemen duşa girdim, tekrar yıkadım saçlarımı..
sonra, ben herhalde diplerine sıktım diye düşündüm, bir sonraki banyomda yine denedim ama sonuç aynı, sadece uçlarına sıktığım halde, nasıl oluyorsa, saçımın dibi yağlanıyor, ayrıca, saçlarımın uçları da kesinlikle krem sürülmemiş , kazık gibi oluyor.
Bu anlattıklarım çok saçma geliyor kulağa biliyorum ama gerçekten çok şaşırttı beni bu ürün :(

Siz kullandınız mı? Böyle oldu mu?

Bir de Liquid Silk Gloss'u çok merak ediyorum ama Total Repair'den sonra güvenemiyorum. Sanırım Oil Nutritive'e devam etsem iyi olacak :/

9 Ocak 2012 Pazartesi

Avon Senses Vintage Glamour Kremsi Duş Jeli

Ay ben bu duş jeline , ya da duş kremi demek daha doğru olabilir, tek kelimeyle ba-yıl-dım!

Pudra pembesi rengiyle, ismiyle, kremsi yapısı ve yumuşacık köpüğüyle, en önemlisi de muhteşem kokusuyla, duşta kendimi rüyada falan hissetmeme neden oluyor. Resmen kendimi kaybediyorum.





Kokusu çok romantik ve bence nostaljik. Belki herkesin çok seveceği belki de birçoğunuzun sıradan bulacağı bir kokudur, bilemiyorum. Belki kendimi böyle prensesler gibi falan hissetmem benim tripcanlığımdan da kaynaklanıyor olabilir. (Kaldı ki üzerinde de luxurious and dreamy yazıyor, bence adamlar bunu boşuna yazmamış)

Umarım Avon'un çoğu duş jeli gibi ömrü birkaç kampanya olmaz. Eğer kaldırılmazsa, yine alacağım.
500 ml boyu, indirim zamanlarında katalog fiyatı ile 6 TL oluyor, n'olur bir deneyin.

8 Ocak 2012 Pazar

Kütikül Kalemleri


Evet, az çok biliyorsunuzdur kütikül ile ilgili zımbırtılarla ne kadar ilgili olduğumu, bu konuda maalesef çok takıntılıyım. Çok sağlıklı tırnak etlerim olduğu söylenemez, çok kurudur, ne yaparsam yapayım, istediğim gibi olmaz. Ancak etlerimi kesersem, 1-2 gün için istediğim görünüme sahip oluyorum ki onu da pek tercih etmiyorum.

Kütikül kalemlerini seviyorum, çok bir etkisi olduğunu düşünmüyorum ama pratik geliyor. Ayrıca, iş yerinde kullanırken patrona yakalanmak ve buz gibi bakışlarını üzerine çekmek, otobüs durağında da beklerken boş durmayıp tırnaklarımı nemlendirirken, insanların "o kız napıyo lan" diyen bakışlarına maruz kalmak çok hoşuma gidiyor!

Elimde 3 farklı markanın kütikül kalemi var. Bu arada, bu kalemlerin ne olduğunu bilmeyen belki vardır- herkes böyle şeylerle ilgilenmeyebilir!- diye kısa bir açıklama yapayım. Bunlar , uçları aynı  o fosforlu markörler gibi olan, içlerinde tabi ki mürekkep değil de, deriyi besleyici bir takım maddeler , yağlar bulunduran ürünler. Tırnak etini besleyip, yumuşatıyıp, ölü deri birikimini engelliyorlar.

Bende Pastel, E.L.F ve Rival Young markalarına ait kütikül kalemleri var. 

E.L.F 'ten daha önce blogumda bahsetmiştim. Yurtdışından alışveriş etmek yasaklanmadan önce , sadece   1£'e sitesinden alabiliyorduk. Badem yağı, avokado yağı, E ve A vitaminleri olduğu yazıyor.3.2 g- 3ml civarı

PASTEL, bu da badem yağı, A ve E vitaminleri bulunduruyor. Parfümerilerde 15 TL iken ben hepsiburada.com'dan 8 TL ye aldım, neden böyle bir fiyat farkı var onu anlamış değilim! Bu ürüne açıkçası 15 TL vermediğime çok memnunum. O kadar da değil!. 4,5 ml

RIVAL YOUNG, bilmeyenler için , bu bir Rossman markası ve sadece Rossman mağazalarında bulabilirsiniz. Jojoba yağı A ve E vitaminleri içerdiği yazıyor. Ama yukarıdakilerden farkı, çileğe benzer bir kokusunun olması, daha şirin bir ambalajı olması ve en önemlisi, daha yoğun bir şekilde nemlendirmesi. Pastel ve ELF kalemler, daha kuru, sürüldüğünde, hemen emiliyor. Ama bu daha yağlı, sürdüğünüzde daha çok ürün geliyor ve emilmesi uzun sürüyor. Tabi nemlendirmesi de daha fazla. Fiyatı da almayanı dövdürtecek cinsten. 3.99 TL . Rossman mağazalarında bulabilirsiniz. 3 ml




Neler yapıyorum??

Bu hafta artık ben diyim domuz, siz deyin kuş , öyle bi gribe yakalandım ki, tüm hafta işe gidemedim. Ateşim 40 dereceyi geçti, hastaneye falan gittik gece acile. Doktor sağolsun bakıp sen grip olmuşsun dedi!
zaten bunu sabah gittiğim doktor da söylemişti, biz ateşim çok yüksek , beynim pişmesin bişey yapın diye geldik dedim o halimle.Farenjitim beni yine fena yakaladı tabii bu arada. Boğazım, sesim, öksürmem.Off!
Ben hayatımda böyle ağır bir grip geçirmedim, ya da her geçirdiğim grip bana daha ağır gelir oldu artık, belki de yaşlanmamdan  mütevellittir!
Çok kustum, hiçbirşey yiyemedim veee kilo verdim gripte! (Tabi bunun için hiç üzülmedim anacım :))

Efendim neyse, ben bu aralar ne yaptım?

1.Yılbaşından 3 gün önce, Tansaşlarda -Migroslarda gün gün kademeli olarak, cilt bakımı, temizleyici ürünler, el ve vücüt bakım ürünlerinde %50 indirim vardı. Ben ne yaptım? Sadece son gün bunu gördüğüm için, yana yakıla gittim, sadece Neutrogena Ayak Kremi alabildim. Ha tabi daha önceden görse ne olacaktı? Zaten üçer beşer stokladığım yüz yıkama jellerime, el kremlerime, göz makyaj temizleyicilerime sekizinci yedekleri alacaktım, iyiki de görmemişim!

2.Sevgilimle evimizde sakin bir yılbaş geçirdik, genel olarak uyuklayarak. Sakın yeni yılda hep uyuyacaksınız şeklinde bir geyik yapmayınız.
Sırf adettendir diye, herkese mutlu bir yıl diliyorum ama benim yeni yıldan çok büyük ümitlerim yok dünyamız adına. Kişisel olarak kendim ve sevdiklerim için başta bol bol sağlık diliyorum.

3.Ben her hastalık sonrası, her eve hapsoluş sonrası deli gibi gezmek, makyaj yapmak ve tabiki de alışveriş yapmak isterim. Bu hafta iş çıkışı mutlaka çarşıya uğrayıp, en azından bir oje almazsam delirebilirim.
İşte bu hafta almak için gözüme kestirdiklerim:

Güzel gözlü Sochich 'in blogunda tanıttığı şeker gibi rujlar  :http://budabenimguncem.blogspot.com/2011/12/alix-avien-shineplus-rujlar.html

Sevgili Gizemel'in tanıttığı Olay Complete SPF15 losyon:  http://sweetpinkbox.blogspot.com/2011/12/olay-complete-spf-15-losyon.html

Flormarın sitesinde gördüğüm ve sırf kabı için bile alınabilecek pembiş Pretty rujlarrr: http://www.flormar.com/Turkce/urungoster.asp?urunid=197&bolumid=3&markaid=9

ve tabii görüp de durmadan alamayacağım daha bir sürü gereksiz ıvır zıvırın sıcak kollarına bırakacağım kendimi..

Gripli gripli size öpücükleri yolluyorum, oh :)

6 Ocak 2012 Cuma

Eski blogger- Yeni bir blog

Pembepeluş'u biliyorsunuzdur. Kendisi benim sadece blog dünyasından değil, normalde de konuştuğum biri.
Sevgili arkadaşım artık yeni bir blogda yazılarına devam ediyor; www.sweetpinkbox.blogspot.com

Eminim, yine çok keyifli yazılarla karşımızda olacak. Takipleyiniz efendimm!