3 Nisan 2012 Salı

Bu aralar ben..

Yine çok uzun ara verdim yazmaya. Zaten çok düzenli yazan bir blogger değilim, hatta kendime blogger demeye dilim varmıyor, etrafta bunca güzel blogger varken :)

Neyse, yine günlük gibi, çok içimden gelerek, konuşur gibi yazıyorum..

Diyetim nasıl gidiyor diye merak edenler var ,birkaç mail bile aldım:) Efendim, 4,5 kg verdim ama tabisi de benim bu 1.65 cm boyumda bu 4,5 kilo çok farketti her zamanki gibi. Aynı zamanda, spor da yaptığım için inanılmaz inceldim, daha fazla verdiğimi düşünüyor insanlar.

Açıkçası kendimi sıktığımı söyleyemem. Gündüzleri herşeyi yiyorum, hatta günlerce üstüste pasta-dondurma-waffle yeme gibi hayvani hareketler bile yaptım geçen haftalarda. Sırrım akşam yemeklerini hoop diye atlamak, akşam spor yapıp, tam açlıktan bayılacakken kendimi yatağa atıp uyumak :)
Gerçekten akşam yemeğini kesmenin ne kadar büyük etkisi olduğunu bir kez daha anladım. Sadece yoğurt, salata, çorba ya da meyve yiyorum akşamları. ( tabi hepsini aynı anda değil birini sadece :))

Böyle devam ediyorum işte, ama kendimi o kadar iyi hissediyorum ki, resmen psikolojim düzeldi, kendimi 10 yaş gençleşmiş gibi hissediyorum. ( herkes abarttığımı söylüyor ama ben cidden böyle hissediyorum, çok kafaya takmışım bunu)

Tabi ki diyet herkesin bünyesine göre ayarlanması gereken birşey ama kısaca, temel olarak yediklerimi sayarsam;

1-Sabah kahvaltıda, Uno Çok Tahıllı Premium ekmek ( bu ekmek mükemmel birşey, ben bunu kuru kuru poğaça gibi bile yirim yirim), 2 dilim arasına kaşar koyup , hoop tost yapıyorum.
2.Sabahla öğle arası kuru meyve, 3-4 kuru kayısı ya da 1-2 incir, ceviz, ya da yoksa form bisküvilerinden 1-2 tane
3. ziyadesiyle doyurucu bir öğle yemeği. Sebze, yoğurt, et..2 -3 yemek kaşığı pilav, ya da yoksa 1 dilim ekmek.
4.Akşam üstü, işte beni en çok zorlayan öğün. Şirket olarak, saat 16.00 itibariyle bize "ye" geliyor ve her gördüğümüze saldırıyoruz. Ben burada kendime hakim olursam, diyetim bozulmamış oluyor çünkü masalarda browniler mi dersiniz, cipsler, hatta patlamış mısırlar mı istersiniz, herşey oluyor.. :) Genelde, 1 paket activia, 2-3 bisküvi , 1 meyve yiyorum ( evet bunların hepsini aynı anda yiyorum, napıyım çok acıkmış oluyorum)
5.akşam yemek yukarıda yazdığım gibi..

Bunun dışında yine her zamanki gibi çok çalışıyorum ve kendime vakit ayıramıyorum pek.

Bir de Temmuz-Ağustos gibi nişan yapmayı düşünüyoruz ki bu fikir beni daha da heyecanlandırıp strese sokuyor. Mutlulukla karışık bir kafa karışıklığı , ne yapacağını bilememek, biz böyle iyiydik hissiyatı ve off bu tantana olsa da bitse bir an önce gibi düşünceler..

Bu aralar çok kozmetik bitirdim, bir o kadar da aldım. Ah elim gitse de bir fotoğrafını çeksem yeni rujlarımın, yeni güneş kremimin..

Çok kısa bir süre içinde yeni güneş kremimi burada yazacağım. Bunu yazacağımı söylemek bile bana heyecan veriyor, evet yıllar süren arayışın sonunda sanırım, gerçekten bu sefer kremimi buldum, hiç vazgeçemeyecekmişim gibi geliyor.. O kadar mesudum ki onunla :) Bir sevgilim bir o bu aralar yani :) Markası sürpriz olsun :)

Öptümmm:O