20 Eylül 2012 Perşembe

Avon-Anew Youth Awakening Eyeshadow and Primer Kit- Far ve Far Bazı

Anew ürünlerini genel olarak Avon'un başarılı serilerinden olarak görüyorum. Bazı kremleri gerçekten güzelmiş, annem ve birkaç kişiden daha duyduğuma göre. Gerçi yok altın tozlu, yok platin bilmemneli şeklinde saçma sapan krem serileri çıkarmaları her ne kadar bana gereksiz gelse de...

Neyse, bu aşağıdaki ürünün kapağıda ikili far, altındaki kavanozda ise far bazı var. Ambalaj tasarımı olarak bence başarılı ve malzemesi de şık. Far bazının olduğu kavanoz cam. Kapakta aynası var. Rengin ismi Shimmering Walnut


Çok fazla söyleyecek şeyim yok bu ürünle ilgili.

-Farları başarılı. Yapısı çok güzel, kadifemsi, tozutmuyor, güzel renk veriyor. Her ne kadar ben sadece krem rengi olanı kullanmış olsam ve diğerine elimi bile sürmemiş /sürmeyecek olsam da..(kahverengi fardan nefret ediyorum sanırım)
-Far bazı: İyi mi desem, kötü mü desem bilemedim. Bir kere rengi çok pembe, aynı fotoğrafta göründüğü gibi. İkincisi, yapısı aşırı köpük gibi, parmağıma alıp fotoğraf çekmeye çalışırken uçup gitti bile, çekemedim. Evet gerçekten uçup gidiyor, hüp diye. Öyle ki daha birkaç kez kullanmama rağmen kurumaya başladı.



Farın kalıcılığını artırma konusunda, hiç yoktan iyidir diyebiliyorum sadece. Göz kapağı üzerinde çok çok ince bir tabaka oluşturuyor, uçucu olduğundan!! Çok aşırı yağlı göz kapaklarında kesinlikle işe yaramayacaktır.
Benim günlük olarak işimi görüyor ancak özel bir durumda, çok kalıcılık istediğimde tercih edeceğim bir ürün değil.

Mesela, bir önceki postumda yazdığım ve renk vermeyen Rimmel göz farı, bu bazla güzel renk verdi, kalıcılığı da gün boyu fena değildi.

Bir daha alacağımı sanmıyorum. Haa bir de Avon kataloğunda, bu baz kısmının göz kapağına bakım yaptığı da yazıyor ki bu konuya değinmedim bile, öyle bir olasılık yok :)

Ben şu anda, sadece bazı sürüp ve üzerine çok ince bir tabaka far sürüp, göz kalemini gün boyu canlı tutacak ve göz kapağıma bulaşmasını engelleyecek kuvvetli bir baz arayışındayım :)


16 Eylül 2012 Pazar

Sally Hansen Vitamin E Nail& Cuticle Oil- Tırnak ve Tırnak Eti Bakım Yağı

Bu ürünü bu hafta içi aldım, henüz 3-4 kez sürme fırsatı buldum.
Çok özel bir ürün değil, bildiğimiz yağ işte. Güzel bir şey tabii yağlar cilt ve tırnak için.


Ben eczaneden başka bir tırnak ürünü sipariş etmiştim ancak o ürünü artık tedarik edemediklerini ve bunu onun yerine fiyat farksız vereceklerini söylediler, ben de kabul ettim.

İçeriğini aşağıdaki fotoğraftan görebilirsiniz. Bitkisel yağlardan ve E vitamininden oluşuyor. Tırnak yatağına ve etlere sürülüp masaj yapılması öneriliyor.


Tabi ki bu tip ürünler, çıplak tırnağa sürülmeli, bence ojeliyken sürmenin hiçbir anlamı yok, sadece etleri üzerinden biraz nemlendirebilir o şekilde.

Kokusu yok, emilimi kolay.
Yine de bence normalde olan 26 TL lik satış fiyatını hak edecek bir ürün değil, piyasada başka markaların bu tarz ürünleri çok daha ucuz. Mucizeler beklemeyin bu üründen. (MUA'da ya çok mükemmel ya da hiçbir işe yaramadığına dair yorumlar var, ortası yok ama benim fikrim tam olarak ortada :))

aşağıdaki fotoğrafta Rimmel Cuticle Pro itilmiş ve Sally Hansen Vitamin E Oil ile yağlanıp masaj yapılmış, pırıl pırıl parlayan tırnaklar görüyorsunuz. Birazdan üzerine tırnak güçlendirici sürülecek. :)


Watsons pazar günü ganimetleri

Herkes öyle mi bilmiyorum ama ben mutsuzken, canım sıkkınken ve hayata isyanım kabarmışken, hep alışveriş etmek istiyorum. Bu en tehlikeli türüymüş alışveriş hastalığının duyduğuma göre.Mutlu olmak için çırpınmak, bir ton şey almak ve bunların verdiği mutluluğun sadece 10 dk sürmesi , sonra gerçeklerle tekrar yüzyüze gelmek. Bugün öğlen saatlerinde başlayıp şu anda hafiflemeye yüz tutmuş ruh halimin tanımı.

Evet ben bugün bunalımlardayım, mutsuzum, isyankarım..Sorguluyorum, herşeyi, hayatımdaki herkesi..Neden ben olduğumu, neden o olduğunu, herşeyi..

Neyse efendim, Watsons zaten bu bakımdan çok tehlikeli bir yer. Hazır ben bu aralar tırnak bakımıyla kafayı bozmuşken, ayrıca Rimmel ürünleriyle takıntılı bir şekilde haşır neşir olmaya başlamışken, markanın sempatizanı olmuşken, iki tırnak ürününü alayım dedim.


1.Rimmel London Cuticle Pro Get Back: Kütikülleri yumuşatıp geri itmeye yarıyor. Çok hoş bir kokusu var, krem gibi. Sıvı-jel formunda. Tırnak etlerinde ısınma ya da yanma hissi vermiyor, o şekilde etleri çözen sölüsyonlardan değil yani..Yumuşatmaya yönelik sadece. İçeriği maalesef üzerinde yazmadığı gibi, rimmel resmi web sitesinde bu ürün bile yok. 5 TL.
Beğendim gibi.

2.Rimmel London Stronger Try Hard: Tırnak güçlendirici. Hiçbir fikrim yok kendisi hakkında. Bu akşam süreceğim.
(Bu arada çok komik, bugün itsbeauty forumdan arkadaşım olan Paloma ile bu ürünü ikimiz de bilmeden gidip almışısz, akşam konuşurken ortaya çıktı..)





3.Watsons 4 way Nail Buffer: Bu törpüyü çok seviyorum, çok yumuşak ve tırnağı kesinlikle zedelemeyen bir törpü. 4 yüzlü olması biraz saçma, sadece 1 yüzü tırnağa şekil vermek için, diğer 3 taraf tırnak yüzeyini parlatmak, pürüzsüzleştirmek için ama neredeyse hemen hemen aynı yumuşaklığa sahipler. Yani bence 2 yüzü törpülemek için, 2 yüzü de pürüzsüzleştirmek için olsaymış daha iyi olurmuş.Bu törpüyü 3. kullanışım.

 2.99 TL

4.Rimmel London Tekli far-160 Pinchy Taupe: Far pembe gibi görünse de tene sürüldüğünde, sadece hafif pırıltı halini alıyor, ten rengi gibi duruyor . Kesinlikle bir taupe falan değil ama ben de bu yüzden aldım :) Belli belirsiz bir far istiyordum, aldım oldu. :) 9.99 TL
Yapısı biraz sert, rengini zor veren cinsten ..Ama diğer renklerinin pigmentasyonu güzeldi, yumuşaklardı. Bu sanırım bu renge has bir özellik.






8 Eylül 2012 Cumartesi

MAC Dainty- Catherine Arley 01 Allıklar

Bir gün gelecekti, MAC allık ile Catherine Arley allığı kıyaslayacağım, üstüne üstlük, Catherine Arley allığı tercih edeceğim hiç aklıma gelmezdi

Efendim, ben bu MAC Mineralize allıklardan Dainty rengine aşık olarak aldım. Renk süper ancak allığı hangi fırçayla denersem deneyeyim, toz toz uçuştu, yüzümde de renk vermesi için kazıya kazıya kullandım, buna rağmen yüzümde en fazla 2 saat dayandı. Mineralize olduğundan , tozuşmaya anlayışla bakabilirdim , ama fondötensiz, cildimde hiç tutunmadı maalesef. Ancak Maybelline Affinitone gibi nemlendirici bir fondöten ile daha iyi tutunuyor, bir-iki saat kalıyor yüzümde.


Gördüğünüz dibi görünmüş MAC Dainty, sadece 1- 1,5 ay , her gün kullanarak bu hale geldi. MAC mineralize allıkların, almadan önce yorumlarını okumuştum ve çok uzun süre dayandığı, özellikle Dainty renginin çok pigmentli olduğu ve kolayca renk verdiği, dikkatli! sürülmesi gerektiği yazıyordu.
Gerçekten benim allığımın sorunu ne anlamadım ama aşağıdaki swatchlardaki rengi, parmağımla kazıyarak alabildim..

Neyse sonra ben bu hayal kırıklığından sonra, fellik fellik bu renk allık aradım başka markalarda, ama tam istediğim gibi bulamadım. Ta ki emektar Catherine Arley markasının Dynamic serisi!! 01 nolu bu allığını bulana kadar.

Rengi her ne kadar, kapta ve parmaklarımda biraz farklı görünse de, yanakta, aynı ölçüde kullanıldıklarında, aynı rengi veren bir allık. Pigmentasyonu birçok ucuz allıkta olduğu gibi çok bol maşallah :) Çok kaçırırsanız, kolayça palyaço olursunuz. Kalıcılığı  şaşırtıcı biçimde çok çok iyi..Hiç tozuşma yok, kadifemsi, yoğun bir yapısı var.
İlk başta kullanmaya çekinmiştim ama kıştan beri, her gün kullanıyorum ve cildimde hiçbir soruna yol açmadı.


Fiyatını söylemek bile yersiz, 5 TL ye aldım. Bu arada, kapta çok simli dursa da yüzümde Dainty'den daha mat duruyor, ayrıca  oksitlenmeden, turunculaşmadan, bu muhteşem pembe-şeftali rengini koruyor.

Genelde makyaj ürünlerinde çekingenim ancak bu renge dayanamayıp gözümü kararttım ve kullandım, iyi ki de yapmışım :)

Birkaç güzel renk seçeneği daha vardı, denk gelirseniz göz atın derim.

(Bir ara da Catherine Arley pudra furyasıyla kasıp kavurmuşlardı bizi bloggerlar. O  ürününü denemedim ama allık gerçekten başarılı.) Tavsiye ediyorum, bir daha alacağım!!


2 Eylül 2012 Pazar

Flormar Lipglosslar

Bugün konuyu Flormar'dan açmışken, bende olan diğer glosslarının fotoğraflarını yayınlamak istedim.

Geçen hafta yazdığım Pretty serisi lip glossdan başka, Supershine ve Longwearing Serisinden glosslarım var.







Yorumlarım ;

1.Supershine #119: çok güzel bir kırmızı, hatta narçiçeği denebilir. Pembelik hiç yok, sıcak bir ton. Yaz kış severek kullanıyorum. Ayrıca içinde hiç pırıltı yok ama camsı bitimi var.

2.Supershine #103: bu da içinde altın rengi ışıltılar bulunduran bir pembe. Genelde soğuk pembeler bana yakışmaz, bu yüzden sarı ışıltıları olduğu için bunu seçmiştim. Işıltısı çok yoğun bir renk. Bunu da çok severek kullanıyorum.

Supershine serisi glosslar bence çok çok başarılı, dudağı cidden nemlendiriyor, hiç ama hiç yapışkan değil ve kalıcıkları orta derecede. Biterse eğer! tekrar alacağım ürünlerden. Tek kötü yorumum ambalajına.
Akıtma yapabiliyorlar. Bende ikisi de zaman zaman çantama akıyor.

3.Longwearing #412: Maalesef bu gloss hakkında pek iyi yorumları yok. Aşırı yapış yapış, ağzınızı oynatamıyorsunuz. Renk çok güzel ama kıvamı o kadar yapışkan ve yoğun ki fırçaya gelmiyor, 4-5 kez fırçayı batırıp çıkarmak zorunda kalıyorum.
İçinde mavi ışıltılar var.
Bence yapışkanlığından öte, en kötü yanı, glossun renginin yaklaşık yarım saat içinde solması, dudak kenarlarına toplanması ve donuk-beyaz bir görünüm  alması. Maalesef, kalıcı ruj mantığına uymuyor. Evet dudağımda yapışkanlığı saatlerce kalıyor ama rengi kalmadıktan ve bembeyaz ölü dudağı gibi olduktan sonra hiçbir anlamı yok dudağımda onu hissetmemin.
Olmamış. Zaten birkaç kez kullanıp kenara attım.
Ama ambalajı Supershine'lara göre daha şık ve kullanışlı, akma olmadı. Onlar upuzun ve küçük makyaj çantalarına girmeyebilir :)

Üç gloss da fırçalı, sünger aplikatörlü değil, bu güzel bir özellik.

Bu resimde 103 nolu glossun nasıl da kapak çevresine akmış olduğunu görüyorsunuz :)

Flormar Deluxe Shine Style Ruj

Cansu'nun lens-makyaj bloğunda bu ruju okuduktan sonra, yine içimi bir heyecan kapladı. Hiç rujum yok ya!
Watsons'a baktım yoktu ama Flormar Kiosklarına veya Yücel parfümeriye bakacağım.

Cansu aldığı renkleri çok güzel swatchlamış ama benim ilgimi sitede çok güzel duran şu renkler daha çok çekti:





Sizce de şeker gibi görünmüyorlar mı??  Özellikle 33 ve 34 numaralar çook tatlı...
Alınacak!

Görselleri tabi ki flormar.com'dan aldım.