29 Mart 2013 Cuma

THE BALM- Allıklar

Bu markaya giderek aşık olduğumu söylemiştim. Bende iki renk allığı var. Frat Boy ve Down Boy
Açıkçası serideki diğer allıklar zaten pek benim renklerim değil gibi, alacağımı sanmıyorum. Hot Mama bana hiç hoş gözükmedi ama herkesin bu kadar öve öve bitirememesinden dolayı, standa gidip tekrar bakasım var. Bir şans daha verebilirim :)

Allıkları seviyorum, aşıır tozutmuyor, (normal tozlanma var ama), kalıcılığı fena değil. Cildimde bir reaksiyona da yol açmadı.

Kolumda, tonlar net bir şekilde görünsün diye çok yoğun sürdüm, ürünlerin ikisinde de renk verme çok ayarında, ne az ne çok..



Frat Boy, çok doğal ve bence her ten rengine gidecek bir allık. Bunu daha çok kulanıyorum.
Down Boy ise soğuk bir pembe, bunu da seviyorum ama bence bu renk daha özenli bir saç/makyaj/üst baş gerektiriyor. Paspal bir şekilde işe gittiğim günler için uygun değil :)

Not: kolumdaki tüylerden bıktınız sanırım (:  ?!?

28 Mart 2013 Perşembe

AVON- Supershock Göz Kalemi, Aqua Pop

Evet bu aralar bana "yaz" geldi. Şu blogu açtığımdan beri bu kadar canla başla post hazırlamamıştım sanırım.
Şu aralar, evlilik hazırlıklarınan bana bay geldi doğrusu, hiçbirşey yapmaya fırsat bulamıyorum, arkadaşlarımla görüşecek vaktim bile yok. Hiç olmazsa kozmetiklerimle uğraşmak kafamı dağıtıyor..

Ayrıca , farkettim ki bu ay  sürekli Avon'a çalışmışım :) Avon'un herşeyini beğenmesem de, bazı vazgeçemediğim ürünleri var, göz kalemleri de bunlardan biri.

Supershock jel göz kalemlerini duymayan , beğenmeyen var mıdır bilemiyorum.. Ben ilk başlarda oldukça tırstım bu kalemlerden. Çünkü yapıları yumuş yumuş, kayıp gidiyor, anında donup sabitleniyor, çok yoğun renk veriyor.. Bu sayede de sıfır hata ile kullanılması gerekiyor. En ufak bir yanlışınızda, makyajınızı silip yeniden yapmanız gerek :)

Fakar bünye bu tabi, o da alıştı her sabah üst gözkapağına göz kalemi çekmeye.. Rimel faslını çoğu zaman atlıyorum, vakit bile bulamıyorum.

Bende bu kalemlerin iki rengi var. Black, kömür gibi, muhteşem bir siyah. Başta Marjo olmak üzere, birçok blogger bu kalemden çok bahsetti :) Marjo'nun yazıları için şuraya tıklayabilirsiniz.

Ben en son çıkan yeni renklerden Aqua Pop rengini aldım bir de. Çok hoş bir koyu mavi, (lacivert denemez pek), metalik görüntülü.


Bir tek başına, bir de Black rengiyle yan yana swatchladım.

Bu arada söylemeye gerek yok ama yine de yazmadan geçemeyeceğim. Bu kalemler çok kalıcı.. Hem de çok :)

27 Mart 2013 Çarşamba

AVON-Colortrend Read My Lips Lipgloss-Orange Crush

Sarı tonlu, ışıltılı bir pembe. Adı Orange Crush olsa da bu bir pembe ama sarı tonlu olduğu için dudakta daha kırmızımsı, mercan rengi bir hal alıyor. Colortrendin tüm rujları gibi o da muhteşem hindistan ceviiz kokusuna sahip.



yapışkan değil, yumuşak yapılı, abartısız bir pırıltıya sahip, dudağı kurutmayan bir gloss. Ben çok beğendim, bu kadar çok beğeneceğim bir renk beklemiyordum açıkçası. Üç gündür sürekli bunu sürüyorum, bayıldım.



Fiyatı indirim zamanları 4 TL gibi birşey oluyor. Bu tonlardan hoşlananların mutlaka edinmesi gereken bir renk.Tam baharlık :)

25 Mart 2013 Pazartesi

ROSSMANN-FUSS WOHL FUSS BAD- Ayak banyosu




Oldum olası manikür pedikür ekipmanlarına karşı zaafım var.
Bu da çok sevdiğim bir başka Rossmann ürünü.

Deniz tuzu içeren ayak banyosu. Ilık suyun içine iki tutam kadar atıyorsunuz, kendiis eriyor. Pedikürden önce ayaklarınızı bu suda bekletiyosrsunuz. Hem hoş bir limonlu kokusu var ve dinlendiriyor hem de ayakları yumuşacık yapıyor.


Bu tür ürünler birçok markada var ama 25-30 tl civarlarında geziyor. Bence hiç gerek yok. (Annemler de eskiden bildiğimiz kaya tuzu ya da sofra tuzu koyarlarmış pedikür suyuna, yumuşacık yapardı diye anlattı bunu görünce:)

Kocaman bir kutu (450 g) ve size uzuuuun bir süre yetecektir. Fiyatını net olarak hatırlamıyorum ama 6 TL idi sanırım , bu kategoride bulabileceğiniz en uygun fiyatlı ürün piyasada rastladığım.

Not: ayağa yönelik bir ürün olsa da ben Mara manikür yağı karışımını almadan önce bunu manikür için de kullandım. İsterseniz manikür suyuna koyup eritirsiniz ve ellerinizi içinde bekletirsiniz, isterseniz kuru ellerinzde peeling gibi ovalayıp yıkarsınız. Aklınızda olsun. (:

24 Mart 2013 Pazar

AVON- Perfect Kiss Ruj

Bu da bir önceki kampanyadan edindiğim ve çok beğenerek kullandığım bir ruj.
Perfect Kiss serisi yeni çıktı, umarım kalkmaz. Bence çok güzel. Avon bu aralar ruj konusunda hem ambalaj hem de kaliteyi artırdı bence. Bende henüz bir renk var, Kiss Me Pink.





Kiss Me Pink, içinde çok hafif pırıltılar barındıran, sarı tonlu bir pembe. Ben de bu yüzden çok seviyorum, morumsu durmuyor. Çok tatlı bir renk, aynı fotoğrfalarda gördüğünüz gibi.

Kokusu yok, yapısı yumuşacık, bu bir artı. Seviyorum kendisini kısaca..

AVON- Extra Lasting ve Shine Attract Lipstick

Bu hafta avon kolimden çıkan ve beni renklerinden dolayı kısmi hayal kırıklığına uğratann rujlar.
manzara swatchlarda kotu gözükmese de maalasef renkler hem katalog hem de daha önce yabancı bloglarda gördüğüm swatchlardan çok farklı geldi ve ben hayal kırıklığı yaşadım.


Fotoğrafları tıklayarak büyütebilirsiniz. Yorumlarıma gelince:


 


1.Shine Attract Ruj-P2 Rose Bouquet: BU rujların methini duymayan kalmamıştır. Yumuşacık, "glossy" yapıları, nemlendirme özellikleri ve hafif kokularıyla avonun bence şu anda en başarılı serilerinden. Daha önce Cherry Pie rengini kullanmıştım, muhteşemdi. Bu yüzden başka renklerini de deneyeyim dedim.
Neyse swatchlarda görebileceğiniz gibi, renk yok gibi, olmasa da olur. Kırmızımsı bir rengi var ortasının ve tabi ki jel kısmıyla birleşince sadece lip balm kıvamında bir görüntü oluşturuyor.
Serinin diğer renklerinden farklı olarak , bu rengin içinde iri simler var ve kremsi kokusu var. (Cherry Pie 'da hiç sim yok ve meyvemsi kokulu)
simler neyseki dudakta kötü durmuyor, belki de simleri olmasa, bu kadarcık bile renk vermeyecekti gariban. İade etmeyeceğim ancak lip balm gibi kullanacağım sadece..Bir dahaki indirimden Cherry Pie renginden bir daha alacağım.


2.Extra Lasting Ruj
Extra Lasting rujlar yenileniyor. Bir kere ambalajları bence çok tatlı olmuş. Ayrıca, eski seriye göre rujların yapıları çok yumuşak, dudakta kayıp gidiyor ve hiç kurutmuyor. Daha önceki seriden Mauve Ice mıydı neydi, öyle bir rengim vardı ve inanılmaz kurutucu ve sertti.

Yeni seri bu yönden çok güzel.


Bu seriden çılgın gibi üç renk birden almamın nedeni, düğünde sürebileceğim kalıcı bir ruj arayışında olmam.
Bu yüzden isimlerindne yola çıkıp, pembe tonlarından üç renk seçtim ama maalesef hiçbiri gelin makyajında kullanılamaz..

Nude Blush: Adından dolayı ben nude bir pembe beklerken, metalik, bakırımsı bir şey çıktı. Renk o kadar berbat ki tarif bile edemiyorum. Tahammülüm yok görmeye o derece. Bu rengin kolda swatchını yabancı bir blogda görüp almaya karar verdim ancak o swatchdakinden  de çok farklı geldi. İade edilecek bir renk.

Pretty in Pink: Kabında çok donuk ve mat duran bu ruj aslında çok yumuşak bi yapıda ve nemlendiriyor. Renk kolumda ve kabında çok güzel görünse de dudakta çok mavilik gösteriyor. Sürdükten beş dakika sonra dudaklarım mora dönmüştü. Ne olduğunu şaşırdım..Çok kötü bir hal aldı, hiç kabında göründüğü gibi durmadı. Sürmeme imkan yok. Bu da maalesef iade edilecek.

Pink Peach: İçlerinde en kullanılabilir renk bu benim için. Aslında tonu çok hoş ancak metalik pırıltıları bütün büyüyü bozuyor. Ben metalik rujlardan nefret edyorum, tüylerim diken diken oluyor sürünce o derece. Renk tam adındaki gibi pembe-şeftali ama bu metalik ışıltı soğuk bir ton veriyor. Yine de kullanabilirm diye düşünüyorum. Bu rengi mat ya da simli yapsalardı çok daha tatlı olurdu.

Kalıcıkları üçünün de çok iyi, evde sürüp denedim. Dudağı kesinlikle kurutmuyor. Diğer renklerinden önce tester alıp, yoluma bu şekilde devam etmek istiyorum. Belki içinden bir tane düğünde sürebileceğim renk çıkar.. (:

16 Mart 2013 Cumartesi

The Balm-Nude Palette ve Shady Lady Luscious Lani

The Balm ürünlerine yavaş yavaş benim de aşık olduğumu söylemiştim.

Bu far paletini geçen hafta aldım, bu hafta hergün kullandım. Ba-yı-lı-yo-rum.



Renkler çok güzel, kimisi ışıltılı kimisi mat. Ben günlük olarak pek ışıltılı farlar sevmesem de bu hafta hep ışıltılı tonlarını kullandım.
Çok pigmentli ve çok kalıcılar. Bir önceki yazımda bahsettiğim avon far bazıyla kullanıyorum ve 12 saat sonra bile hala pırıltılarından birşey kaybetmemiş oluyor.


Evet, swatchlamakta pek başarılı değilim sanırım, idare ediverin. Kolumda, aynı paletteki sırayla görüyorsunuz.

Sahip olduğum bir diğer The Balm farı da, tekli farlardan Luscious Lani. Bu da bolca ışıltılı, şampanya rengi bir far. Boyu oldukça büyük, paletteki farların neredeyse 5-6 katı. Bu far da aynı palettekiler gibi bol pigmentli, kalıcı ve ışıltılı.. Hatta palettekilerden Standoffish ile Stubborn renklerinin arasında bir tona sahip.






AVON- GÖZ FARI BAZI

Ay ben bu bazı çok sevdim.
Hem de çok, bir sonraki indirimden ikişer üçer stoklayacak kadar çok.

Çok fazla baz deneyimim yok. Daha önce E.L.F, Avon Anew serisi baz bir de Rossman'dan aldığım bazları kullanmıştım.
Normalde çok fazla baz ihtiyacı duymazdım ama alıştığımdan mı yoksa cildim mi değişti bilemiyorum, göz kalemi çok bulaşır oldu göz kapaklarıma. Bu yüzden baz vazgeçilmezim oldu.

Fotoğraflar aşağıda. Çok fazla yazılacak şey yok. Kıvamı çok çok yumuşak, sıvıya yakın. Göz kapağında kolayca emilip ipeksi bir hal alıyor. Ben göz çevreme genelde kapatıcı kullanmam, özel zamanlar dışında.
Göz kremimin üzerine sürüyorum, fıstık gibi de oluyor.

Üzerine de ten rengi far. Oh, mis. Sabah altıda sürdüğüm far/göz makyajı akşam 7-8 gibi eve geldiğimde halen gayet eli yüzü düzgün duruyor.

Fiyatı indirimliyken 10 TL gibi birşeydi. Ben bir ayı geçkin kullanıyorum (ilk çıktığı ay panoramadan almıştım) ve yarısına bile gelmedim.


10 Mart 2013 Pazar

İndirim Batağı

Evet, bu kadınlar gününde, indirimden abuk subuk şeyler almayacağım diye çok söz verdim kendime.
Yılbaşında Migros'un yaptığı %50 indirimde, her zamanki gibi çığrımdan çıkmıştım çünkü.
Zaten herşeyi bu indirimden üçer beşer stokladığım için hiçbirşeye de ihtiyacım yoktu.

bu resmi ne yaptıysam düzeltemedim, döndürüyorum yine yan çıkıyor!!
resimlere tıklayarak büyütebilirsiniz.
Ama indirim var ya, insan bakmadan edemiyor. Belki hiç denemediğim birşey çıkar diye mal mal bakıyorum raflara afedersiniz.

Neyse, aldıklarım aşağıda. Aslında iki tanesi gerçekten bir süredir aklımda olan ama ertelediğim şeylerdi:

1.MARA- 1 dakikada kolay manikür, pedikür peelingi: Ürünün normal fiyatı 29.90 ancak indirimden 14.90'a aldım.
İçeriği aşağıda gördüğünüz gibi doğal ve besleyici yağlar ve deniz tuzu. Çok beğendim, ellerim pamuk gibi oldu.
Üstünde 1 dakika masaj yapın dese de ben yaklaşık 5 dakika tuttum ellerimde ve ellerim pamuk gibiydi. Çok beğendim.
Lakin, kesinlikle normal fiyatından alınmaya değer bir ürün olduğunu düşünmüyorum. 14.90TL okey ama 29.90 gerçekten çok fazla, zira bu karışımı kendiniz de çok kolay yapabilirsiniz.


2.Nivea BB krem-Açık ton: indirimle 12 Tl ye düşüyordu. Sırf pisboğazlıktan aldım, itiraf ediyorum. BB kremlerle aynı sevgili gibiyiz, bir nefret edip, bir seviyorum. Maalesef açık ton olmasına rağmen koyu geldi bana :( Kuzenime vereceğim.

3.Giovanni Blow Out Sprey: Phyto Keratin ve Argan Yağı içeriyor. İçeriğinin özellikle fotoğrafını çektim, hoşuma gitmedi desem yalan olur.
Gratiste, normal fiyatı 19.90 ama %40 indirimle aldım, daha uygun oldu (hesaplayamadım şu an :)
Fön öncesi sıkılıyor, ısı etkisinden koruyor(muş) ve kolayca fön çekiliyormuş, yumuşatıyormuşmuş..
Bugün kullandım, açıkçası çok bir fark göremedim. Az mı sıktım bilemiyorum. Bir şans daha verip, daha sağlıklı yorum yapacağım.


3.The Balm, Time Balm concelar-Lighter than Lİght:Serinin en açık tonu olan kapatıcı. Şu anda kullanmakta olduğum kapatıcım bitmediğinden bunu açmak istemedim, açınca da fotoğrafını yayınlarım :)
kavanozda bir ürün, içinde pudra süngeri gibi süngeri var.
Testerının yapısı çok hoşuma gitti diye aldım, 20 TL idi ama %50 indirimle 10 TL ye geldi.

4.The Balm-Nude Tude far paleti: Evet, bunu en sona sakladım. Ay bu palete resmen aşık oldum. Çok far kullanan biri değilim, genelde ten rengi far ve gölge için de taupe tonlarda birşeyler kullanırım.
bunda da doğal tonlar var. İçinde en bana göre değil dediğim Silly ve Sexy renkleri bile sürdüğümde çok güzel durdu. Çok kaliteliler, yapısı yumuşacık ve ışıltısı harika.
50 TLden 25 TL'ye düşüyordu.



Not:
1. The Balm ürünlerinin aşığı olmaya başladım gerçekten. Ambalajlarının karton olması dışında beni çok mutlu eden bir marka.
2. Kadınlar gününü sadece ticari kaygılarımdan dolayı seviyor, kutluyorum. Yoksa bence adını bile anmaya gerek yok, hele şu yaşadığımız ortamda.