3 Nisan 2013 Çarşamba

NEUTROGENA-Illimunating Tinted Moisturiser SPF 30

Bir iki gündür ev tutma-tutamama-ev sahibiyle takışma streslerinden bir hayli uyuzum. Hiçbirşeyden memnun değilim.
Bu yüzden uyuz uyuz memnun kalmadığım kozmetiklerimden bahsedeyim dedim.(:

Yurtdışına çıktığımda, koşturarak Neutrogena makyaj ürünleri standına gidip, ilk aldığım üründü. Nedense, Neutrogena makyaj ürünleri bana acayip çekici geliyor.
Healthy Skin Glow Sheers Illuminating Tinted Moisturiser SPF30, antioksidanlarda zenginleştirildiğini iddia eden, güneş korumalı renkli nemlendirici.

Antioksidan kısmını gerçekten bilemeyeceğim, zaten kullandığım günler sayılı. Sevemedim maalesef.

Ürün tüpte, oldukça akışkan. Çabuk emiliyor, üzerinde yazdığı gibi yağsız. Ancak aynı zamanda, yine üzerinde yazdığı gibi "glowing" yani hafif nemli, ışıltılı bir görünüm veriyor cilde, ki bu benim gibi yağlıya dönük/parlamaya yatkın ciltler için çok da hoş değil.

Açıkçası, parlamasını da geçtim de, ürünün renkli nemlendiriciliğinden ben birşey anlamadım. Standda, 4-5 renk tonu vardı, benimki "Ivory to Fair 10" numara. Tenime göre iyi bir ton ancak en ufak bir kapatıcılık yok. Kapatıcılık da aramıyorum ama, en azından cilt tonunu düzenleme işlevi de yok. Bunu sürdüğümde, cildimde parlaklıktan başka hiçbirşey görmüyorum. Aşağıda, kolumdaki swatchı, iyice emildikten sonra çekmeme rağmen, parlaklık bariz bir şekilde var. bir de bunu gözenekli , karma ciltte düşünün (:

SPF30 güneş koruması olduğu yazsa bile bana pek güven vermedi nedense..Sadece bir nemlendirici hissi veriyor. Kısacası , yok , ben beğenemedim. Çok gereksiz bir ürün..Belki de benim cildim için değildir..

ABD'de 15$ gibi bir fiyata satılıyordu.

1 Nisan 2013 Pazartesi

YVES ROCHER- PURE SYSTEM S.O.S BLEMISH CORRECTOR

Yves Rocher, akneli ve problemli ciltler serisinden , sivilceleri kamufle ederken, aynı zamanda kurutma, izlerini geçirmeyi vaad eden bir kapatıcı.


Yorumlarım:


-ambalaj güzel
-kıvamı oldukça katı, ürünü almak için tüpü sıkmanız gerekiyor, ürünün kendi kendine akma ihtimali yok. Bence bu hem kapatıcılığını artırıyor, hem de kullanım kolaylığı sağlıyor. Kıvamı katı olmasına karşın, yüzde dağıtması çok kolay.
-pudramsı bitişi var, kolayca emilip sabitleniyor. Yağlı his yok.
-kapatıcılığı iyi.
-sivilcenin üzerine sürüldüğünde pul pul bir görünüm yaratmıyor. Bence bu en önemlisi.

-renk maalesef pek güzel değil, ya da bana göre değil. yüzümde, sivilce üzerine sürüldüğünde, her ne kadar kolumdaki kadar turuncu durmasa da, yine de koyu duruyor.





-Ürün bana hiç iyi gelmedi. Sivilceyi kurutmak bir yana, ne zaman sürsem, sivilce küçüleceğine daha da şişti, büyüdü . Herkeste aynı etkiyi yapar mı bilemiyorum ancak bana gerçekten iyi gelmedi.
Keşke etkisiz olsaydı da, sadece kapatıcı amaçla kullanabilseydim, anca maalesef kullanamıyorum.

Sizler kullandınız mı? Gerçekten sivilcelerine iyi gelen oldu mu merak ediyorum.

Fiyatı 19.90 TL idi yanlış hatırlamıyorsam. Esmer tenlerde, rengi kesinlikle daha iyi duracaktır.