21 Şubat 2012 Salı

Tabi ki diyetteyim!

Evet, bu blogda, defalarca diyete giriyorum, yok efendim, diyete girdm, 3 gündür diyet yapıyorum, aman diyeti bozdum, ay diyet nereye gittinn gibi birçok post yazdım.. Biliyorum.

Ama inanın, hayatımın üniversitede bittikten sonraki en iradeli zamanlarını yaşıyorum şu günlerde.

10 gündür diyet yapıyorum, 1,5 kilo da verdim. Gayet sağlıklı besleniyorum, öyle aç falan kalmıyorum ama tabi bazen gözümün doymadığı doğru :)

Neyse işte, bunu paylaşmak istedim. Resmen kendime geldim bu diyetle, eski zamanlarıma dönme ümidi, içine girilemeyen kotların, elbiselerin hayaliyle yaşıyorum.

Sevgilim mi? Hala diyeti 3 güne kalmaz bozarsın diyor, ama farkında değil garibim benim hiçbir şeyi bozmadığımı, ne çikolatalı pastaları reddedip, ne profiteroller yemediğimi :) Ha bir de halen kilolu olmadığımı ve bu düşünceleri aklıma birilerinin soktuğunu söylüyor :)

1 ay sonra içine girmeyi hedeflediğim , etiketi daha üzerinde, Mango indiriminden alınmış bir kotum var. Bakalım olacak mı :)

19 Şubat 2012 Pazar

PASTEL- Instant Care Tırnak Bakım Ürünü

Yine uzun süredir merak edip edip almadığım bir üründü. 1 senedir, Sally Hansen As Hard As Nails adlı tırnak güçlendiricisini kullanıyorum ve oldukça memnundum. Ama 1-2 haftadır, yine tırnaklarım sık sık ayrılıp kırılmaya başladı ve bu da bana yeni bir ürün denemem için bahane oldu.

Ben aslında ürünü almadan önce, içeriğini falan okudum, ama yine de tırnaklara gece sürüp, sabah kalkınca yıkanması gerektiğini okumamışım, ya da okuyup algılamamışım.

eve gelince bir güzel sürdüm, üzerine de oje sürecektim, fakat elimi yıkayınca ürünün akıp gittiğini gördüm :)
kutusunu tekrar okudum, zaten amacı da buymuş :)
gece yatmadan önce ojesiz tırnaklara sürüp, gece boyunca tırnaklarınızda bırakıyorsunuz, sabah kalkınca da su ve sabunla yıkıyorsunuz.

8 saatte daha güçlü ve hızlı uzayan tırnaklar vaad ediyor.








Benim tırnaklarım zaten aşırı hızlı uzar, daha hızlı uzamasını istemiyorum :) Sadece sağlıklı olmaları bana yeter!!

Bu durumda, ugün oje sürmeyeceğim. 1 hafta boyunca her gece sürüp tırnağımda bırakıp, sonucu göreceğim.

Merak etmeyin, işe yararsa söz yazacağım :)

Bu arada, benim asıl amacım Keratinli Tırnak Güçlendirici adlı  bu ürünü almaktı ama hiçbir yerde yok!!!


Hiç bu ürünleri kullandınız mı??

Murad Krem İsteyen???

Daha önce de blogda yazmıştım, Dr. Murad ürünlerinden Moistrising Blemish Treatment Gel ve Skin Perfecting Lotion kullanıyorum. Yurtdışı kozmetik yasağından beri, internetten alışveriş edemediğimi ve bu ürünleri kullandığımı bilen kuzenim, yurtdışından gelirken 2 şer tane almış da gelmiş. Ancak ben de en son yurtdışında çıktığımda yedeklerimi almıştım ve elimde bu durumda 3 er şişe açılmamış ürün oldu ki bir de şu anda kullandığım açık şişeler var.

Diyeceğim o ki, ben bu ürünlerden birer tanesini elden çıkarmak istiyorum. Aslında kremler ağzı açılmadığı sürece, birkaç senelik bir raf ömrüne sahip ama yine de elimde tutmak istemiyorum.

Muradın Türkiye'deki satış fiyatlarını biliyorsunuzdur, oldukça yüksek fiyatlı.

Eğer bu ürünleri merak edip, denemek isteyen varsa, bu onlar için oldukça iyi bir fırsat olabilir. Bana pimpiriklimiyim@gmail.com adresinden yazabilirler.

Ürünler hakkında daha detayı bilgiıyi internetten bulabilirsiniz ama kısa bir bilgi vereyim yine de;

MBTG, jel kıvamında ama nemlendirici yönü de olan, salisilik asit içeren ve akne önlemeye yardımcı bir jel.
2 seneye yakın oldu sanırım, memnunum. Alışıldık akne önleyicİ ürünleri gibi sert ve tahriş edici bir ürün değil.

Skin perfectin lotion ise düşük oranda retinol de içeren, ama asıl görevi cilt yüzeyini düzgünleştirmek olan ve nemlendiriciliği oldukça yüksek olan bir krem. Bunu da çok başarılı buluyorum.

Geciken Kar Yazısı

Evet , biliyorum, İzmir'e kar yağalı çok oldu. Ben bu yazıyı aslında çok önceden hazırlamıştım ama bir türlü yayınlayamadım.

İzmir'de karı, ilk kez lisedeyken görmüştüm. 2 cm kar tuttu diye, okul tatil edilmişti, kar topu oynaya oynaya eve gitmiştik. O kadarcık karla, akşama kadar oynamış, yerlerde debelenmiştik.

İzmir insanı kara hasret olduğundan, kar yağınca bir nevi deliriyor. Şubat başında yağan karda da böyle oldu.
İnsanlar resmen yolun ortasında arabalarını durdurup fotoğraf çekiyorlardı, her dükkanın önünde, yarı eriyik bir kardan adam  ve tabiki de yolda herkesin yüzünde sadece kar yağmasına bağlı olan anlamsız bir gülümseme vardı :)





İzmirimi çoook seviyorum..

İlk Onlineeczanem.com siparişim

Normalde, dermokozmetiklerimi, merkezi izmir'de olan ve başka bir online ezcane sitesinden alıyordum.
ama bu sefer, bir çok indirimli ürün olması nedeniyle, onlineeczanem.com'u denedim, iyi ki de yapmışım :)

Aldığım ürünler: Avene Dexeryl krem, La Roche Posay-Toleriane SPA krem ve yüz yıkama jeli.








Toleriane SPA krem ve jel zaten daha önce kullandığım bir seriydi ve çok memnunum, Dexeryl ise uzun zamandır merak ettiğim bir üründü. Ürün ağırlıklı olarak parafinden oluşuyor, aslında içeriğinde cildi besleyecek maddeler olduğunu söyleyemem ama asıl amacı zaten ciltteki suyu tutmak. Parfüm içermiyor.
Gerçekten de sürdükten sonra, parafin ciltte bir film tabakası oluşturuyor ve elinizi yıkarken, su resmen elinizden kayıp gidiyor. Bu aralar yine aşırı kurumuş olan ellerime çok iyi geldi.

Merak edenler için, fiyatları

La Roche Posay kofre 37,90 TL
Avene Dexeryl 250g 9.90 TL ( bu fiyata zaten bedava gibi, kocamaaan bir tüp :))

Onlineeczanem, sağolsun bana bir kaç tane tester ve Bioderma Sensibio H20 nun 100 ml boyunu da hediye olarak koymuş :)

Bu arada 29 Şubat'a kadar kargo bedavaymış. Ayrıca daha bir çok ürün şu anda kampanyalı ve resmen beni al diye bağırıyor :)