6 Şubat 2011 Pazar

Bir online alışveriş keyfim vardı..!

Sinir oluyorum.

Çok sinir oluyorum, sinirden kendimi kemirdim yani..Cilt bakımı, makyaj ve parfüm satışı yapan, Türkiye'ye free shippingi olan, nadir sitelerden biri ülkemize gönderimi durdurmuş. Hiç şaşırmadım, bu kaçıncı site zaten..

O kadar üzüldüm ki anlatamam. Açıkçası bu siteyi kendim keşfetmiştim, hiçbir Türk blogunda ya da forumunda görmemiştim zaten. İngiltereden Royal Mail ile takipsiz ve ücretsiz! gönderim yapıyordu ve paketlerim 1 haftada elime sorunsuz ulaşıyordu.
Mail attım, neden durdurdunuz diye, kaybolan postalarla ilgili çok şikayet aldıklarını ve gönderimi kestiklerini bildirdiler ki, ben aslında zaten cevabı biliyordum.

Hem takipsiz postayla alışveriş edip, hem de pakedim gelmedi diye, siteleri mail yağmuruna tutup taciz eden beyinleri ezesim geliyor. Belki bazılarınız bana kızacaksınız ama, sırf bu yüzden, bildiğim bir çok online alışveriş sitesini paylaşmıyorum bile..

Internetten alışveriş zaten bir risktir, ayrıca sen takipsiz posta seçeneğini kullanıyorsan, kaybolma riskini de göze alacaksın. Ya da parana kıyacaksın, buradan alacaksın veya imkan varsa takipli posta seçeceksin.

Everyday minerals, silk naturals birçoğunuzun bildiği ve Türkiye'ye gönderimi kesen siteler.. Bunun dışındakileri ise hiç söyleyesim yok açıkçası, halen bir ümidim var, bir kaç ay sonra belki tekrar başlarlar gönderime diye.

Ayrıca, bir ricam olacak, lütfen şu anda halen gönderim yapan siteleri, pakedim kayboldu diye taciz etmeyin. Ne olur etmeyin. Bir de alıcı bilgilerini, adresinizi yazarken, kesinlikle Türkçe karakter kullanmayın. 

Yurtdışından defalarca takipsiz posta ile alışveriş ettim, sadece ilk seferki kayboldu, kaç yıl oluyor... Onda da acemiliğime gelmişti ve adresi ve ismimi Türkçe karakterler kullanarak yazmıştım. Bu da pakedin üzerindeki bilgiler okunamıyor diye daha Türkiye'ye girmeden, Amerika'ya geri gönderilmesine neden olmuştu. O olaydan beri , tek bir kaybolma dahi yaşamadım başka.

Size de tavsiyem buna dikkat etmeniz ve çok tekrarlamış olacağım belki ama  " riski " göze almanız!


8 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Silk Naturals'ı görünce gönderim yapmayı kesti diye birden korktum ve sitelerini kontrol ettim ama benim gördüğüm hala gönderim yapıyorlar. En azından sepete bir şeyler atıp onaylama aşamasına kadar geldim ve hiç bir uyarı çıkmadı! Bir yanlışlık olabilir mi? Bir de EDM artık Türkiye'den satış yaptığı için ABD sitesinden gönderim yapmıyor diye biliyorum.

    YanıtlaSil
  3. merhaba Günce

    Halen gönderim yok, şimdi baktım tekrar.
    Yazdığım cümle sitelerinden alıntı:

    "We are happy to ship to any country that Paypal serves- except Italy, the Philippines, and Turkey. "

    Paypal ile ödeme olduğu için ve Türkiye de paypalin geçtiği ülkelerden biri olduğu için çıkıyordur ancak gönderim yok.. Hatta birkaç hafta önce Karin'e mail attım ve çok fazla kaybolma sorunu olduğu için kestiklerini yazdı :( Yani farklı birşey yok, bu da her site gibi aynı cevabı verdi.. Bıktım artık.

    YanıtlaSil
  4. İşte bu çok kötü oldu o zaman çünkü uzun zamandır tek kullandığım mineral makyaj ürünü Silk Naturals'tı:(

    YanıtlaSil
  5. bizim gittigidyor satıcıları bunların çoğu,günahlarını almayayım ama edm sampleları bile fahiş fiyatlara satıp durdular.nefret etmemek elde değil kuzummm yaa

    YanıtlaSil
  6. nutellayiyorum silk naturalsin gönderimi devam ediyor.Sanırım bir yanlışlık var.Sen söyleyince bende panik yapıp önce deneme yaptım.Hatta ikna olmayıp sipariş verdim (bu bugün verdiğim 3. cü online sipariş of of)
    Türkiyeye gönderim devam ediyor sorun yok

    YanıtlaSil
  7. Kızlar, iyice kafam karıştı. Şimdi girdim siteye, shipping info bölümünde, halen Türkiye, İtalya ve Filipinlere gönderim yapmadıkları yazıyor. Şimdi bir kez daha mail attım.. Bakalım ne cevap gelecek..Şu anda gönderime tekrar başlamış ve oradaki bilgiyi güncellememiş olabilir, ancak ben bu postu yazmadan önce mail ile sormuştum ve gönderim yapmadığını yazmıştı.. Gelen cevabı paylaşacağım!

    YanıtlaSil
  8. Kedidili merhaba:)
    Karen'e tekrar mail attım o gece ve yine aynı cevapla geri döndü:( Maili aynen kopyaladım:

    Hi ,
    Thanks for writing. We really can't ship to Turkey because the packages just never really got there. There isn't a way to close ordering to a certain country on our site, so the orders can get through, so we have to cancel them by hand. I really wish it was different because our Turkish customers were really sweet- the postal system just didn't get the packages to them.
    Take care,
    Karen

    Daha önce de dediğim gibi, Paypal ödeme sisteminde Türkiye otomatik olarak çıkıyor, bunu değiştiremiyorlar ve elle iptal ediyorlarmış...Ayrıca kesinlikle yollamamakta kararlı :(

    YanıtlaSil