8 Eylül 2012 Cumartesi

MAC Dainty- Catherine Arley 01 Allıklar

Bir gün gelecekti, MAC allık ile Catherine Arley allığı kıyaslayacağım, üstüne üstlük, Catherine Arley allığı tercih edeceğim hiç aklıma gelmezdi

Efendim, ben bu MAC Mineralize allıklardan Dainty rengine aşık olarak aldım. Renk süper ancak allığı hangi fırçayla denersem deneyeyim, toz toz uçuştu, yüzümde de renk vermesi için kazıya kazıya kullandım, buna rağmen yüzümde en fazla 2 saat dayandı. Mineralize olduğundan , tozuşmaya anlayışla bakabilirdim , ama fondötensiz, cildimde hiç tutunmadı maalesef. Ancak Maybelline Affinitone gibi nemlendirici bir fondöten ile daha iyi tutunuyor, bir-iki saat kalıyor yüzümde.


Gördüğünüz dibi görünmüş MAC Dainty, sadece 1- 1,5 ay , her gün kullanarak bu hale geldi. MAC mineralize allıkların, almadan önce yorumlarını okumuştum ve çok uzun süre dayandığı, özellikle Dainty renginin çok pigmentli olduğu ve kolayca renk verdiği, dikkatli! sürülmesi gerektiği yazıyordu.
Gerçekten benim allığımın sorunu ne anlamadım ama aşağıdaki swatchlardaki rengi, parmağımla kazıyarak alabildim..

Neyse sonra ben bu hayal kırıklığından sonra, fellik fellik bu renk allık aradım başka markalarda, ama tam istediğim gibi bulamadım. Ta ki emektar Catherine Arley markasının Dynamic serisi!! 01 nolu bu allığını bulana kadar.

Rengi her ne kadar, kapta ve parmaklarımda biraz farklı görünse de, yanakta, aynı ölçüde kullanıldıklarında, aynı rengi veren bir allık. Pigmentasyonu birçok ucuz allıkta olduğu gibi çok bol maşallah :) Çok kaçırırsanız, kolayça palyaço olursunuz. Kalıcılığı  şaşırtıcı biçimde çok çok iyi..Hiç tozuşma yok, kadifemsi, yoğun bir yapısı var.
İlk başta kullanmaya çekinmiştim ama kıştan beri, her gün kullanıyorum ve cildimde hiçbir soruna yol açmadı.


Fiyatını söylemek bile yersiz, 5 TL ye aldım. Bu arada, kapta çok simli dursa da yüzümde Dainty'den daha mat duruyor, ayrıca  oksitlenmeden, turunculaşmadan, bu muhteşem pembe-şeftali rengini koruyor.

Genelde makyaj ürünlerinde çekingenim ancak bu renge dayanamayıp gözümü kararttım ve kullandım, iyi ki de yapmışım :)

Birkaç güzel renk seçeneği daha vardı, denk gelirseniz göz atın derim.

(Bir ara da Catherine Arley pudra furyasıyla kasıp kavurmuşlardı bizi bloggerlar. O  ürününü denemedim ama allık gerçekten başarılı.) Tavsiye ediyorum, bir daha alacağım!!


5 yorum:

  1. Sevgili Nuella yiyorum öncelikle merhaba ;) Google'da mac ile ilgili allığa bakarken pat karşıma bloğun çıktı biraz dolandım ve kozmetik tutkunu olduğunu fark etmemek imkansız :) Bu sebeple demek isterim ki benim bloğumda hoş bir yılbaşı çekilişi var m.a.c'ten arzu edersen beklerim :))

    YanıtlaSil
  2. Merhaba

    Ben de pudrasının fanıyım catherine arleyin, Allık için araştırma yaparken yazınızla karşılaştım. Önerdiğiniz / kullandığınız allık hangisi? www.catherinearley.com/tr/14-allik

    YanıtlaSil
  3. CA ürünlerini istanbul'da nereden temin edebilirim ?

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir kıyaslama aslında altını çizdiğin. Pahalı bir markayı alırken büyük mağaza kiraları, pahalı ambalajlar, reklam ve pazarlama masraflarını da ödüyoruz.

    Tanıdığım bütün bayanlar ve her gelir grubundan bayan Catherine Arley'in bütün ürünlerini kullanıyor. Biz şirkette grupça www.catherinearley.com dan sipariş veriyoruz. Tüm oje renklerini sipariş ettik değişip değişip kullanıyoruz :) Catherine Arley pudrasına, farkına dokununca daha ne kadar kaliteli olduğunu anlıyorsunuz arkadaşlar. Online siparişde gelen hediye hemde Elite Taracotta Allığı'da paylaşamadık :) Kargosu belli bir miktarın üzerinde ücretsiz, diğer firmalara göre kargosu çok uygun fiyata. Kaliteli ve Hesaplı alışveriş diye biz buna diyoruz.

    YanıtlaSil