7 Şubat 2010 Pazar

FİMO HAMURU İSTİYORUUUM

Ne zamandır aklımda olan fimo hamurunu artık alacağım diye karar verdim, internetten araştırdım bugün.
Fiyatları bence biraz pahalı, 4,5-6 tl arası değişiyor, küçücük bir paket, tek renk de alamayacağıma göre, en az 5-6 renk için bir 35-40 lirayı gözden çıkaracağım. Ama olsun, çok heveslendim.

Küçüklüğümde o kadar çok hamur oynadım ki anlatamam..hatta utanarak söylüyorum , liseye giderken bile hamurla oynardım  ::() çok severim hamuru, onunla uğraşırken kendimi kaybediyorum, herşeyi unutuyorum. El işlerinde becerikliyimdir de, oldukça güzel şeyler çıkarırım ortaya.

Şimdi de fimo dan, dondurmalı, kurabiyeli, meyveli kolyeler küpeler yapayım diye heves ettim. İçimde karşı konulmaz bir heyecan var :)

Araştırırken okuduklarım beni biraz tereddüte düşürdü. Fırında pişirirken zehirli duman çıktığını, bu fırının sadece bu iş için kullanılması gerektiği gibi şeyler okudum.. Eğer böyle birşey varsa hiç girişmeyeyim bu işe bir de eve yeni bir fırın almaya niyetim yok çünkü, annem de paralar zaten beni evde zehirli duman çıkarsa falan..


Aranızda fimo ile uğraşmış olanlar var mı? Bu okuduklarım doğru mu, ya da doğruysa da, pişirmeden yapamaz mıyım bu istediğim takıları? Ay ne olur bana akıl verin, hevesim gelmişken alayım da kafamı dağıtayım istiyorum..

Yorumlarınızla beni aydınlatmanızı rica ediyorum :()

6 yorum:

  1. Hmmm evet bilenler aydınlatsınlar, ben de merak ediyorum...

    YanıtlaSil
  2. Canım bu arada yorum denetimini aç istersen, kelime doğrulamasından değil de senin denetiminden geçmezlerse biri olmayacak yazılar hatta küfür bile yazabilir...

    YanıtlaSil
  3. cnm teşekkür ederim düşüncen için. haklısın aslında, ben böyle şeyleri hiç umursamam, ondan hiç bu yönünü düşünmemiştim. isteyen istediğini yazsın.. ama bazen ruh hastaları çıkabiliyor dediğin gibi, böyle şeylerden zevk alan, ben açıyım en iyisi yorum denetimini :)

    YanıtlaSil
  4. Adsız olarak uzuuuuun reklamlar yazanlar olabiliyor. Bana denk gelmedi ama bazen çok uygunsuz yorumlar da gelebiliyormuş... Nerelerdesin bu arada?

    YanıtlaSil
  5. bende yeni başladım fimo yapmaya 1 gün oldu (: hatta yazdım blogumda.

    Fırından zehirli gaz mutlaka çıkıyordur kimyasal sonuçta.Ama ok çok çok hafif bir koku. odayı havalandırmasan bile yaklaşık 10-15 dakikada bile odayı terkediyor. O yüzden başka fırına falan gerek yok.

    Fimoları ben tanesi 3,5 liraya aldım. Her renk almak hobi için kullanacaklara pahalı gelebilir ama ben sarı kırmızı ve mavı aldım. Zaten onlardan her rengi elde edebiliyorsun. Birde beyaz aldım tonlama için.

    Ama kahverengi almadığıma üzüldüm çünkü cupcake ve kurabiyeler için kahve şart.

    YanıtlaSil
  6. ay ben de kesin alacağım bu hafta sonu.
    kahverengi dediğin gibi şart, bol bol çikolatalı vişneli pasta dilimleri yapmayı düşünüyorum :()
    delirdim sanırsam :)
    şimdi bloguna bakacağım canım, merak ettim ..

    YanıtlaSil