4 Eylül 2011 Pazar

Evet, yine pazartesi günü diyeti



Biliyorum, daha önce bu blogda, daha blogum tazecikken, diyete başlıyorum, efendim 100 kilo aldım, kesinlikle diyet yapıyorum die atıp tutmuştum. Şimdi görüyorum da sadece atıp tutmuşum.  "Noöldu Bubble Hanım ?" dediğinizi duyar gibiyim.. Yalan oldu , napalım..Zira o zaman şimdiki halimden daha da zayıftım ( 2-3 kilo kadar). O zaman da eski halimden 6-7 kilo kadar şişmandım.. Ne etti toplamda? Ben toplamak istemedim , isterseniz siz toplayın yazın...

Yok, yok.. İnsanlar anlamıyor beni. Vallahi de çok yemiyorum, ne yesem yarıyor durumu oldum resmen. Ofiste tüm gün buz gibi klimaların altında dona dona çalışan bünye, bence yağ bağlıyor kutup ayısı misali. Ya bir daha yemek bulamazsam diye, her yenen depolanıyor diye düşünüyorum. Saçmalıyor muyum sizce?
Klimalı ortamda durmak zararlı diye biliyoruz hepimiz ama kilo aldırıcı etkisini ilk kez benden duyuyor olabilirsiniz  :D:D Neyse işte bugün de bunu öğrendiniz. :P

Şu anda mutsuzluğum doruklarda. Yarın iş başlıyor ve ben artık işimden nefret eder oldum. Her daim çok yorgunum demekten, akşam eve geldiğimde uyuklayarak iş yapmaya çalışmak, 10 da uyumak, dışarı bile çıkmak istememekten bıktım, usandım. Her sabah 6 da çalan saati 5 kez erteleyip, sürünerek uyanmaktan, iş yerinde öğlen 12 ye kadar ayılma faslı yaşamaktan ve öğleden sonra bitmek bilmeyen 5 saatlik toplantılarla günü bitirmek- ya da bitirememekten bıktım. Bu yüzden yarın işe gitmek istemiyorum.

Haaaa bunun kiloyla ne alakası var diyeceksiniz. Mutsuzum arkadaşım, istediğimi de giyemez oldum. İşe ne giysem şaşırdım, durup durup bol bol t-shirtler, altına taytlar..( allahtan moda da, garip durmuyor)
Açıkçası bu iş stresimin de beni etkilediğini düşünüyorum..Spor yapamıyorum bir kere, bilgisayar başında tüm gün hareketsizim..


Geçen yaz giydiklerime bu yaz giremez oldum( geçen yaz da bir önceki yazın kıyafetlerine giremiyordum, bu böyle katlana katlana büyüyor , offf)
Dolapta, kazara 2 sene önceki t-shirtümü buldum. Gözlerim doldu, neredeyse ağlayacaktım. Çocuk t-shirti len bu dedim, minnnak bişey..Ben mi giyiyordum dedim, evet Bubble, sen giyiyordun dedim..

Ben ne yaptım? Mangonun indiriminden, içine şu anda kesinlikle giremediğim, dizime kadar çıkan bir kot aldım. Bunu zayıflama aracı olarak kullanacağım. Kotu o kadar beğendim ki, ben buna girerim dedim ve aldım ama eğer bu 10 kiloyu veremzsem , verdiğim para sokağa gidecek. Aldım gazı, gidiyorum...


Yarın bu mutsuz bünye, diyete başlıyor. o 10 kilo verilecek, başka yolu yok.
Vallahi her hafta buraya rapor yazacağım , söz.. ben yazmazsam siz sorun, baskı yapın tamam mı??
Öptüm.

4 yorum:

  1. tam on kilo vermesi gerekn biri daha var burada o da ben.

    yavaş yavaş aldım ve sonuç malum.

    ne yeem yarıyor olayının canlı örneğiyım çunku hipotiroid hastasıyım ve metebolizmam çalışmıyor.
    bugun başladım ilk günümdü iyi geçti şu an canım süt içmek istıyor ama akşam 8den sonra yenilen içilen her şey kilo verme hormonu olan leptını engellediği için içemiyorum. bakalım.

    umarım bir an once verir ve kurtulursun.

    YanıtlaSil
  2. tesadüfe bak aynı konuyla ilgili bir post da ben yayınlamayı düşünüyordum 3-4kg fazlam var ama incelerek zayıflamak istiyorum. bakalım yarım büyük gün kesin kararlıyım. şans bizden yana olsun o zaman:)

    YanıtlaSil
  3. Yalnız değilim, çok mutluyum, ayrıca çok da bencilmişim , bundan mutluluk duyduğumu görünce anladım,hehe:)
    Milky, tiroidlerle ilgili bir problemim var mı diye ben de düşündüm biliyor musun? Daha doğrusu ben değil , annem! Kendisi hep hastalık düşünür, geçen gün çölyak hastası olduğumu iddia ediyordu mesela.
    çünkü eski yaşantıma göre, hareketsiz olduğum doğru ama yemem çok da aşırı artmadı. bir de aşırı yorgunluğum var, ne yaparsam yapayım dinlenemiyorum, hep enerjisiz, hep bitkin ve uykuluyum.bu yüzden annem sürekli hasta olduğumu düşünüyor:)

    YanıtlaSil
  4. bubble,
    Allah korusun çölyak çok zor bi hastalık ben teyzemi kaybettim o hastalıktan. Tam tersi inanılmaz zayıflıyor insan teyzemi kaybettğimzde 38 kiloydu.

    ama metebolizman az çalışıyor olabilir benim gibi. Halsizlik,çabuk üşüme, unutkanlık, saç dökülmesi ve kilo alma eğilimi.

    YanıtlaSil