4 Eylül 2011 Pazar

Project Pan zamanıdır!!!

Paloma geçen gün bana "kızıım project pan yapıyorum artık canıma tak etti" dediğinde , sen de mi ya üfff, çok sıkıcısın, bırak kasma, bitmesin dedim, bol bol dalga geçtim.
ancak odamda artık yaşanacak, ya da nefes alınacak yer kalmadığını farkettim. Gerçekten abartılı sayıda vücut losyonu, parfüm, ayak ve el kremi var.. Makyaj malzemelerinin abartısından bahsetmiyorum..Onları bitirmeye uğraşmıyorum, zaten belli şeylerim düzenli aralıklarla bitiyor, pudra fondöten, rimel gibi..

Ama arkadaş, bir insanın 6 tane de ayak kremi olmaz ki.. Hepsi yarım yarım.. 2 tanesi hafif diye, "yazlık ayak kremi", bir kısmı serin havalar  için!, bir kısmı çok yoğun diye, kış için.. Yok artık, delirmiş dediğinizi duyar gibiyim..

Acilen bitirilmesi, dolapta yer kaplayan yedeklere geçilmesi ve ortalıktan birkaç kutu daha uzaklaştırılması için abanılarak kullanılması gereken şeyler:




1. Eyüp Sabri Tuncerden aldığım Raspberry kokulu vücut kremi ve vücut losyonu: Yarıya geldim sayılır ama halen gözümde büyüyorlar.Bir kere Rasperry falan kokmuyorlar, bariz çilek kokuyorlar. İlk başta sevmiştim ama ne bileyim sonradan sevemedim, bacaklarıma , ellerime sürer oldum...Böyle böyle bitecek umarım..

2.Neutrogena Radiance Boost Göz kremi: bitmek üzere, sanırım düzenli kullanımda 2-3 haftalık ömrü var. Arada clinique all about eyes ve avonun eski solutions kavanoz göz kreminden kullandığm için bitmedi. Bir daha alır mıyım? Ihh, cık. kötü bir yönünü görmedim ama denemek istediğim Rossman göz serumları var, ayrıca La Roche Posayin göz krem testerları var elimde.

3.Watsons Beauty Formulas Intensive Moisture Ayak Kremi: Yalana gel, hiç de yoğun nemlendirme özelliği falan yok bu kremin. "Yazlık" ayak kremi diye tabir ettiğim cinsten, hafif, kolay emiliyor.Ama sabah kalktığınızda, o kuru ayaklar geri gelmiş oluyor. Sürülüp terlik giyilebilen cinsten bir krem. Bir de yetmezmiş gibi yedeği var!! Niye alırsın ki yedeğini. 3 tl idi neyse.

4. Hobby Ayak kremi: Bu krem de bitmek üzere ama bunu kışa saklıyorum. Oldukça beğendiğim bir krem, nemlendirmesi güzel, neutrogena kadar yoğun değil ama watsons kadar hafif de değil.. Bir daha alır mıyım? Olabilerrr..


5.Farmasi Foot Deo Cream: Bu da çok intensive olduğunu iddia eden bir krem, ama değil. Güzel ama bu da yazlık. Bir milyoncu gibi bir yerden almıştım 2 sene kadar önce, 1,5TL ye..bir de 150 ml bitmek bilmiyor anacım..Bulursam yine alabilirim, özellikle bu fiyata olursa..

6.La Roche Posay Effaclar Yüz Yıkama Jeli: bundan 3 tüp bitirdim. son tüpümü, yarıyı geçince ve diğer markaları deneme merakı bastırınca, banyoda, yüzümü yıkamak için kullanır oldum. Yaklaşık 1 aydır, her banyo sonrası bitirip atacağımı hayal ederken, içinde bir kullanımlık daha olduğunu görüyorum. Bugün artık çıkmaz derken, kocaman jel çıktı içinden, anlayamadım, durdukça çoğalıyor mu ne..Bir daha alır mıyım? İleride olabilir ancak şu anda Neurogena Clear Pore Wash ve Dermalogica Special Cleansing Gel ile çok mutluyum..Uzun bir süre almam.

7.La Roche Posay Effaclar Tonik: sırf alkolden oluşan bu toniği, zamanında Gizemeli dinleseydim, almazdım. 35 tl param da boşa gitmezdi. 4 de biri falan bitmiştir, belki daha azı..Yüzümü kızartıp , yakıyor.. Ne amacı var anlamadım. Çok aşırı yağlı ciltler kullanabilir belki.. Ben sadece alnıma sürerek bitirmeye çalışacağm, acaba kaç yılda biter..Bundan ümidi keseyim , hatta bu project pan'den çıkarayım en iyisi..


8. Avon Be Kissable Body Splash: Avonun en beğendiğim kokularındandı, mis gibi yasemin kokuyor ama ne yazık ki kaldırıldı :(
Çok seviyorum ama bu şişe resmen süründü , dibi geldi, bitmiyor. 2 ya da 3 tane yedeğim var.. Gelecek yaz kullanırım onları, ama bu kış bu şişe ortalarda dolanmamalı.

9.Parmex Aseton: Bence asetonda bu marka, en iyisi. Ancak tırnaklarım çok güçsüz ve aseton daha da mahvediyor. Bu yüzden artık asetonsuz oje çıkarıcılar kullanıyorum. Uni marka kullanıyordum ancak son gidişimde Rossman marka asetonsuz oje çıkarıcının Uni'nin yaklaşık yarı fiyatı olduğunu farkettim ve bir adet kaptım, ayrıca Uniden kat kat kolay temizliyor. ( Uni koyu renklerde başarısızdı, sadece açık renk temizlemek için kullanıyordum) Parmexim bitince artık hep Rossman alacağım.

10. Nivea Gazsız Natural Spray: bu ürüne olan duygularımı ben de anlayamıyorum, bir seviyorum, bir nefret ediyorum yer kapladığı için. Bence bu tam anlamıyla bir body splash, deodorant değil...Bir daha alacağımı sanmıyorum, aşırı çabuk bitiyor ve 10 TL. Hiç gerek yok.

Daha bitirilmesi gereken çook ürün var ama şu anda gerçekçi olup 11 ürün hedef aldım ( 1. sırada yazdıklarım aslında 2 ayrı ürün olduğu için 11 ürün ediyor toplamda, bakmayın 9 madde olduğuna:)


Ha bu arada, öyle gloss, allık , far bitirmek gibi gerçek dışı ürünler yok dikkat ederseniz. Bunları bitirene saygım sonsuz ancak ben bir allığa, bir glossa abanıp, psikolojimi alt üst edemem, onlar varsın dursun, ben sürekli aynı ruju süremem, içim şişer vallahi.

Bir de orjinal parfümlerim ve BBW ve VS body splash ve lotionlarım hiç bitmesin olur mu? Onlar benim canlarım.. :D:D

1 yorum:

  1. Off arada böyle dolap temizliği güzel oluyor.
    Tamda dediğin gibi bazı ürünler var sanki durdukça çoğalıyor anlamıyorum :)

    geride kalanları güzel günlerde kullan bitir cnm.

    YanıtlaSil