13 Kasım 2011 Pazar

Isıl işlemsiz saç şekillendir(me) ?




Hayır, kafama sepet koymadım.

Yok, hayır , deli de değilim. Evde, böyle Frida Kahlo gibi dolaşma fantazim de yok, sevgilimin de yok hatta :D


Sadece Marjo'nun burada bahsettiği, saçları burup burup tokalayarak maşalı gbi dalgalar elde etme yöntemini uyguladım.
Sonuçtan hiç emin değilim. İzlediğim kadarıyla, uygulayan kızın saçları mükemmel oluyor ancak benim saçlarım çok ince telli ve belli belirsiz bir dalgası var normalde. Maşayı bile zor tutuyor.

Sabah 6'da işe gitmek için uyanıp, saçlarımdaki 0347103 tane tokayı çıkardığımda, ne ile karşılaşacağımı inanın bilmiyorum, sonucun kötü olduğunu düşünmek bile istemiyorum.
Umarım güzel olur da, o saatte bir de saçlarımı yıkayıp şekillendirmek zorunda kalmam :)

Siz denediniz mi bunu? Sonuç ne oldu?

5 yorum:

  1. Benim saçlarım normalde dalgalı ve kolay şekil alır. Yine de dalgaların daha düzenli olması için yatarken ikiye ayırıp (iki yandan örecek gibi) kendi etrafında bukle gibi çevirip, 2 yanda topuz yapıyorum. Pucca'nın topuzlarının ense hizasına indiğini hayal et :) O zaman Marjo'nunkinden daha dalgalı ama düğün tipi olmayan iri dalgalarım oluyor. Bu yöntemi denememiştim ama eğer bu işe yaramazsa bir de öyle dene derim ;)

    Bir de hangi yöntemi uygularsan uygula sabitlerken taktığın tokaların açtığında iz bırakmaması için dikkatlice uygulamak lazım ;)

    YanıtlaSil
  2. Ben küçüklüğümden beri yapıyorum saçlarım çok uzun ben de bile tutuyosa sende de tutar ki benimkiler çok kalın telli :)) sonucu bekliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Aslı, kesinlikle benim de korkum bu oldu zaten. Normalde, saçıma dokunduğum yerde izi kalır, gören de saçım kolay şekil alıyor sanar. Fönüm, maşam hiçbiri dayanmaz saçımda, ama ne bileyim yüzümü yıkarken, saçım ıslanmasın diye gevşek tutturduğum toka bile 50 saniye içinde saçımda iz bırakabiliyor. Umarım açtığımda garip izlerle karşılaşmam :/ içimi bir korku sardı, sanırım sabaha kadar dayanamayacağım :)

    NaszL, sonucu yazacağım :) Bu arada, kalın telli saç daha iyi şekil alır diye biliyorum ben.

    YanıtlaSil
  4. nası oldu nası oldu? :) ya ben tuttum katlı ve kısa kestirdim o yüzden artık saramıyorum. uyuz oluyorum kendime :P

    YanıtlaSil
  5. sonuç: açtığımda dümdüz, fön çekilmiş gibi saçlar.. ya bu bana yapılan bir şaka mı diye düşündüm, tek şahidim annem. inanın kendimden şüphe ettim , hayal mi görüyorum diye..düzleştirici yaptığımda bile bu kadar düz olmuyor yahu, ay delirecektim ya.. bütn gece kafam o şekilde yattığıma mı, saç köklerimin acımasına mı yanayım bilemedim.. benden pes artık :)

    YanıtlaSil