19 Aralık 2009 Cumartesi

E.L.F ler Ne Kadar Sağlıklı?

Geçen gece, E.L.F lerim hakkında 2. postumu yazdıktan sonra, ne zamandır içimi kemiren acaba bu E.L.F ler ne kadar sağlıklı sorusunu , E.L.F customer service ten Danielle e sordum:)
Ürünlerini çok beğendiğimi ancak birçoğunun Çinde yapılıyor olduğunu ve bunun beni çok fena kıl ettiğini söyledim.Gerçekten de Çin malı olan hemen hemen herşeye gı-cı-ğım!! Mümkün olduğunca almamaya çalışıyorum, hele cildime kullanacağım birşeyse.Ama bir yandan da şu var, büyük markaların bir çoğu orada üretim yaptırıyor, bu tekstilden ayakkabıya, beyaz eşyadan kozmetiğe kadar her ürün grubunda böyle.Ama marka kendi fabrikasını kurdurup, kendi elemanlarını çalıştırıyorsa sorun yok, yok fason yaptırıyorsa, o zamn da ancak çok sıkı denetim ile kendi formülasyonlarını kullandırıp, her aşamasında kontrol ediyorsa o şekilde kaliteli üretim yapılabilir.
Ben yine çok uzatıp dolandırdım lafı, demek istediğim E.L.F leri alırken kendimi aman canım E.L.F bu, herhalde Çinde yaptırırken mutlaka kontrollü bir şekilde yaptırıyordur diye rahatlatıyordum:)
Danielle, ayrıca ürünlerinin dermatolojik testlerden geçip geçmediğini, sağlıkla ilgili sertifikalarının olup olmadığını sordum, son olarak da kısaca bana ürünlerinin ne kadar sağlıklı olduğunu açıklamalarını ve bunu kanıtlamalarını istedim..
Ertesi gün cevap geldi, zaten birçoğunuz müşteri hizmetlerinin ne kadar iyi olduğunu duymuşsunuzdur.Çok hızlı ve çözüm getiren dönüşleri var maillere.
Yazdığı cevabın kısa tercümesi aynen şöyle ( çok uzun yazmış da kendisi:))
Sevgili Bubble:)
Açıkçası cildin şu ana kadar ürünlerimize herhangi bir alerjik reaksiyon gösterdiyse, sana üzülerek kullanmayı bırakmanı öneririm.
Studio serisi makyaj ürünlerimizden, makyaj temizleyici mendiller hariç hiç birinde HYPOALLERGENIC ibaresi bulunmamaktadır.
Ancak basic olan 1,5 € lik serimizin tamamı HYPOALLERGENIC özelliktedir.
Ayrıca studio serisi fırçalarımızın tamamı antibakteriyeldir
Mineral serimiz kesinlikle yapay boya, parfüm ve paraben içermemektedir
Bir de son olarak içinde paraben bulundurmayan bir kaç ürünlerini yazmışlar .
Yine aklına takılan soru olursa çekinmeden yaz bize diye de eklemişler:):)

Sonuçta ürünlerimiz şöyle sağlıklı böyle hassas falan diye bir iddiaları yok yani.
Ama o günden sonra allıkları kullanmaya devam ettiğim halde yüzümde başka sivilce çıkmadı.Zaten nedeni de klasik aylık hormon depreşmesiymiş, dün ortaya çıktı!!
Yani ben bir zararını görmedim kullandığım ürünlerin.
Ama yok ben makyaj ürünlerini kullanamam güvenemem deseniz bile en azından fırçalarına göz atın.Gerçekten çok kaliteliler.

2 yorum:

  1. cevapları çok politik olmuş, hani ilerde başına bi iş gelse onları dava etme diye herhangi bir iddiada bulunmamış ;) ben pek ısınamadım bu markaya açıkçası. çin'de fabrika kurup ürettirecek bir markaya da benzemiyor. sanırım coastal scents gibi orda üretilen malı pazarladığı için ucuz ürünleri. fırça tabii daha güvenilir sonuçta. ya ne biliyim kullanana bi şey demem ama çin'in malum berbat kalitede boyalar kullandığını biliyoruz, insan sağlığına zararlı şeyler kullanıyor olma ihtimalleri var. bu tür maddeler de vücutta birikim yapar yıllar sonra etkisi görülür.. benim şahsi görüşüm bu tabii, kimseye kullan kullanma diyemem, ona gelene kadar kimbilir ne kadar kanserojen maddeye maruz kalıyoruz zaten.. :/

    YanıtlaSil
  2. marjocm evet cevapları çok politik bence de.sorumluluk almıyor.zaten glosslarına ısınamadım fazla.bir garip yapış yapış ve akıyor sanki dudaktan
    makyaj ürünleri konusunda bir ısrarım yok ama fırçalarını bir dene yani.fırçalarda ne bir kötü koku ne dökülme.ay nazar değdiricem fırçalara:P

    YanıtlaSil