7 Şubat 2010 Pazar

ARABA ALMALI MIYIM?

Bu aralar kafayı çok kötü araba almaya-almamaya takmış durumdayım..
hatta bugün gidip bakacağız babamla, ikinci el bir araba düşünüyorum, parasının yarısı annemler tarafından finanse edilecek, geri kalan yarısı, benim tarafımdan kredi çekilerek, her ay açlıktan ölmek pahasına da olsa kredi taksitleri ödenerek alınacak.. Belki de benzin koyacak param bile olmayacak. ühühüh :() anında dramatiğe bağlarım böyle.

Aklıma en yatan araba Hyundai Getz oldu ilk başta, hem fiyatlarının uygunluğu hem de kullanımı rahat olması sebebiyle. Bu arabayla direksiyon dersi almıştım, çok rahattı kullanması ..ama açık konuşayım arabadan anlamam ben, hangisinin tipini beğenirsem onu severim yani..eğer anlayan, bilen varsa yorum bırakarak bana fikir verirse sevinirim. (Aman öle pahalıya kaçmayın fikir verirken:() )

Bir tarafım Bubble saçmalama, etin ne budun  ne , neyine senin araba, kredi, taksit.. diyor.. Bir yanım da ki sanırım bu yanım şeytani yanım oluyor, amaan al ödersin çalışıyorsun, gençliğin var :P şeklinde saçmalıyor.
Neyse, belki  bugün gidip fiyatları görünce gerçeklerle yüzleşip, daha sağlıklı bir karar verebilirim.

Evet bugün trafik canavarı olma yolunda ilk adımlarımı atabilirim!!!

6 yorum:

  1. al cnm al imkanın varsa bütçene göre seçersin çünkü arabasız olmuyor bu devirde malesef, tabi aldıktan sonra benziniymiş, vergisiymiş, kaskosuymuş, bakımı onarımı bilmem nesi bisürü masrafı var ama toplu taşıma araçları insanı hem fiziki hem psikolojik o kadar yıpratıyor ki amaaan çok da fifi diyosun masrafına değer yani.

    YanıtlaSil
  2. canım imkanın varsa al, çok rahat edersin, benim yurtdışına gitme durumum olmasa kesin alırdım. bir sürü masrafı var, kaskosu, benzini, tonlarca vergisi filan ama onları da hesap et, sadece aylık taksit ödemiceksin. Ama öte yandan onun rahatlığı da hiçbir şeyde yok.

    YanıtlaSil
  3. bu konuyu acman cok faydlaı olmuş canım bizde de aynı sıkıntı ve telaş var ben henüz yüksek lisansa devam ediyorum 2 kuruş gelirim oluyor ancak yine de arabanın masrafını göze alamıyorum bir de acemiyim çok iyi ve çok kötü birşey almam azcık tok olsun istiyrm sorun cıkartmasın ama karar veremiyoruz benzinin litresi 4 liraya yaklasmıs senin neyine diyorum ama bir ihtiyaç öğrenmek lazım :) inş. gönlümüze göre bir araba nasip olur.

    YanıtlaSil
  4. kızlar evet çok büyük rahatlık ama zaten keyfim için istemiyorum. İşe arabasız gitmem imkansız, bizim arabayla gidiyorum ama aileme de lazım oluyor araba. yoksa oraya buraya gezmeye arabayla gitmem zorunlu kalmadıkça çünkü park etmekti trafikti derken çok eziyet oluyor ama çalışırken şart oldu ..bugün maalesef gidemedik, çok yağmurluydu. yarın falan bakıcaz heralde.

    YanıtlaSil
  5. biz renault clio lara karar verdik parçalarının bol ve uygu olması sebebiyle symbol ve clio bakmanı tavsiye ederim:)

    YanıtlaSil
  6. Aaa aynı durum bende de var.Eniştem anlar bu işten toyota, opel bak diyor.Getz uygun fiyatlı fakat 2. eli azmış.15.000 tl ye kadar toyota yaris 1.0 bulunuyor canım.Ben de karar veremedim henüz.Alır almaz yazarım :)

    YanıtlaSil