21 Mart 2010 Pazar

Kolyeler, Bilezikler...

Aksesuar çok severim ama çok sıkıntılı bir bünyem olduğundan, genelde küpeden ileriye gidemiyorum.
Ama kolyelere ve bileziklere  de dayanamıyorum.Dışarıdan çok beğendiğim şeyler olursa alıyorum ama kendim yapmayı daha çok seviyorum. Becerikliyimdir de azcık el sanatlarında :P

En son edindiğim kolye ve bileziklerimin fotoğraflarını çektim. Daha çook var ama son1 haftada edindiklerim bunlar.





Bu Cameo lu bebiş kolye ucunu, fellik fellik boncukçularda, bijuterilerde ararken nerede buldum bilin bakalım? Tabi ki , anneannemin çekmecesinde! Daha neler neler vardı, kendisi kokoştur, seni beni geçer kokoşlukta.

Bu çok eski, gençliğinden kalan bir parça. Takmıyordu zaten, 24 senedir anneannemin gümüşten başka birşey taktığını görmedim. Hemen, bakır rengi bir zincir stoktan çıkarıldı ve bu güzel kolye ucu vatana millete hayırlı uğurlu oldu :)

Bu kolye ucu, benim için hem çok güzel olması hem de yaklaşık 50 senelik olmasından dolayı çook ama çook değerli artık!







Bunu da dün akşam almış bulunuyorum. Yapısında birden fazla boyutta zincir barındıran kolyelere bayılıyorum,  :P Çok bilimsel yaklaştım farkettim!. Neyse kendisi 5 tl ye inmişti bir mağazada. Tek kalmıştı, hemen kaptım , özellikle siyah zincirlerin üzerindeki pırıltılı efektlere bayıldım.





Bu portakalımsı boncuklardan oluşan kolye de yine anneannemden! Çok tatlı bence, bu da aynı şekilde çok eski ama boncukları çok kaliteli sanırım, üzerlerinde çizik bile yok. Ayrıca, boncuklar plastik olmasına rağmen çok ağır, bu da kolyenin daha oturaklı durmasını sağlıyor. O kadar çok boncukçu bijuteri gezdim ama bu kadar güzel boncuk görmedim hiçbirinde. Eskinin herşeyi kaliteli derler ya , boncuğu da buna dahil sanırım:P




Bu bilezikler de ev yapımı:P Evet, ben yaptım tabi ki..Bunları da çok severek takıyorum, bütün kış bunlardan, bir de aşağıdaki, kahverengi üzeri örgüyle kaplı olandan başka bilezik takmadım. Bu arada örgülü olanı da ben yaptım. Başka renklerini de yaptım ama birkaç arkadaşıma verdim, yine kendime yapacağım.

Özellikle üstleri kaplı olduğundan ofiste şıngır mıngır diye sesler çıkmıyor, tepki toplamıyorsunuz:)


2 yorum:

  1. İlk kolye çok hoş gerçekten canım güle güle kullan ;)

    YanıtlaSil
  2. cnm blogumda mesleklerle ilgili bir mim var seni de mimledimm

    YanıtlaSil