24 Ocak 2010 Pazar

AVON


Bu hafta yeni işimin ilk haftasıydı biliyorsunuz ve çok güzel geçti. Çok yorucu ve yoğun olmasına rağmen, işimi sevdiğimi hissettim ilk kez ve bu yüzden çok mutluyum. Mesleğimden nefret etmenin sınırlarında gezinirken hatta ben nefret ettiğimi sanırken, şimdi seviyorum işimi. Umarım böyle gider hep.

Bu aralar blogumu ihmal ettim çok üzgünüm :( Ama o kadar yoğun çalışıyorum ki, tüm günü iş yerinde geçirmem yetmiyor, akşam şirket bilgisayarımı da eve taşıyıp maillere cevap vermek zorunda kalıyorum. Çok yorgunum çook :( Her akşam aklımda, bu akşam bir yazı hazırlayayım diye düşünüyorum sonra çok uykum geliyor ve yatıyorum. Bir süre alışana kadar böyle idare edeceğim artık :)

Gelelim bu hafta elime geçen Avon siparişlerime. Aslında daha fazla şey aldım ama onlar zaten her zaman kullandığım ürünler. İlk kez aldığım iki yeni ürünü anlatmak istedim.

Avon Magix Tinted Face Perfector Spf 15






Bu ürün yeni, katalogta ilk ayı. Daha önce de sıvı formda olanı vardı ama çok merak etmeme rağmen almamıştım. Kompakt olması nedeniyle, yanımda taşırım  kolaylık olur falan diye aldım.
En açık renk olan Light aldım ben ve tabi ki bana koyu geldi!





Yorumlarım:
  • Ambalajı çoook şık, aynı zamanda kullanışlı. Görüldüğü gibi alt tarafında süngerini koymak için bir bölüm var, böylece aynası kirlenmiyor. Aynası da güzel, büyük. 
  • Yapısı incecik, elimi sürdüğümde sıvı bir his var ancak ciltte dağılınca pudralaşıyor. Böyle ürünleri hep sevmişimdir zaten. Yağlı bir his bırakmıyor. Ciltte saten gibi kaygan, pürüzsüz bir his oluyor elinizi sürdüğünüzde.
  • Vaad ettiği gibi gözenek görünümünü  gerçekten azaltıyor ve saatlerce mat tutuyor. Cildim normalde 1-2 saat içinde parlarken, öğlen 12 de çok az bir parlama vardı.
  • Kapatıcılığı kesinlikle yok. Lekeleriniz varsa kapatmaz, benimkileri kapatmadı mesela sadece dediğim gibi yüzey görünümünü düzeltiyor biraz.
  • Uygulama için konan süngeri oldukça kaliteli.





Tek hoşuma gitmeyen yanı kokusu oldu, çok baskın bir parfüm kokusu değil de, kimyasal bir kokuyu örtmek için kulanılmış çok hafif bir koku sanki. Çoğu kişiyi rahatsız bile etmez belki ama ben kokulara çok takık olduğumdan oldukça midemi bulandırdı, arkadaşım da aldı ama o duymadı bile kokuyu :)
Bir de keşke rengi cildime uysaydı, sürünce resmen turuncu oldum..Yazın kullanmayı deneyebilirim bu yüzden.
Hem ince yapısı ve matlık verme özelliği yaza daha uygun bence:)

Advance Techniques Büyük Fön Fırçası: 





Bu fırçaya bayıldımmm, herkes almalı. Düz saçlı olanlar almasa da olur :) Saçı düz olup yine de düzleştirici kullanan ya da fön çekenlere çok sinir oluyorum bu arada, bunu da belirtesim geldi :()

Saçlarım dalgalıdır, çok fazla şekil verme problemi yaşamam. Kendimi bildim bileli uzundu saçlarım ama yıka, maske yap, krem yap tara kurut çok zorlamaya başladı beni. Ben de bir akşam dellenip kestirdim saçlarımı yaklaşık 2-3 ay oluyor sanırım. Hayatımda hiç bu kadar kısa kestirmemiştim saçımı, çevremde herkes kızdı nasıl kıydın falan diye, ben de arada düşünmüyor değilim, hakikaten nasıl kıydım.

Rahat ettim ama tek sorunu şekil verme problemi oldu, kendini bilmez, ne olduğu belli olmayan dalgalar oluştu saçımda, sabah bir uyanıyorum hepsi bağımsızlıklarnı ilan etmiş saç tellerim, ne düz oluyor ne dalgalı. Hergün de düzleştirici kullanmak istemiyorum, çok yıpratıyor.

Bu metal kafalı, kocamaaan fön fırçasını alayım dedim, belki daha kolay şekil veririm. Aslında böyle koca kafalı güzel bir fön fırçam var ama metal kısmı yok, sırf kıldan oluşuyor, o da oldukça başarılı ama bu kesinlikle işi daha kolaylaştırıyor.

Dün ilk kez denedim,  nasıl kolay fön çektim anlatamam. Bu kadar kolay şekil verebileceğimi düşünmüyordum. Kesinlikle tavsiye ediyorum herkese.

6 yorum:

  1. avonun yeni ürünün bende denemek istiyorum bakalım nasıl, güle güle kullan cnm :)

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler canım
    eğer çok açık tenli değilsen ki sanırım esmersin yanlış hatırlamıyorsam blogunda okumuştum:) ton farkı da olmayacağı için memnun kalabilrsin, ürün hoş bence :)

    YanıtlaSil
  3. canım harika anlatmışsın, tarağı merak ediyordum kesin alırım herhalde, diğerinden pek emin diilim gerçi.. Yeni çıkan fırçaları gördün mü alacak mısın? :D

    YanıtlaSil
  4. marjoom yeni çıkan fırçalardan far fırçasını özellikle tavisye ediyorum çünkü 2 katalog önce far fırçası aldım, yanlışlıkla mı yoksa ellerine olmadığı için mi bilmiyorum yeni serinin far fırçası geldi ve şoka girdim, sonradan düştü jeton bende, fırçalar kaldırılacaktı zaten diye:)
    bir de fondöten fırçası var sanırım di mi, onu da merak ediyorum :D

    YanıtlaSil
  5. ay bu arada söylemeyi unuttum, o yeni far fırçasının arkasında sünger aplikatörü var bana gelen, smudge sponge denen zımbırtıdan yani
    bir de fön fırçasına pek elinizi değdirmeyin, zira tüm ısıyı üzerinde topladığı için biraz yanıyor insan :()

    YanıtlaSil
  6. Ben de şubat tatili öncesinde bir arkadaşıma iletmiştim avon siparişimi ama neler sipariş ettiğimi unuttum bile! Yarın bana da sürpriz olacaklar:) Ben de çok beyazım, Face Perfector benim için de hiç uygun değil demek ki...

    Bu arada yeni işin hayırlı olsun:) İşine olan isteğin ve sevgin hiç azalmaz inşallah:)

    YanıtlaSil