30 Mayıs 2010 Pazar

LA ROCHE POSAY ANTHELIOS AC SPF 30- hayal kırıklığı

Bu üründen geçen senelerde 2 şişe kullanmıştım, sonra başka markalara geçmiştim. Hiçbir zaman işte bu benim güneş kremim, heh buldum, dünyalara değişmem, ömrümün sonun kadar bunu kullanacağım diyebileceğim bir güneş koruyucu bulamadım, ama bu idare ederdi benim için yine de..Piyasadaki hemen hemen her markayı - dermokozmetik olan her marka- kullandım, kullanmadıklarımı da, testerlardan kullandım birkaç kez en azından..


Neyse efendim, dedim bu yaz ben yine bunu alayım, hazır tüm cilt bakım ürünlerim la roche olmuşken, bu da la roche olsun. Almaz olaydım.. Şöyle ki , dün aldım zaten,bu sabah çıkarken süreyim dedim.. O ne öyle, eski yapısıyla alakası yok, vıcık vıcık yağlı birşey..Bir de baktım kutunun üzerinde, minicik "new" yazıyor. 


Yazdığına göre, eski formülüne göre, yeni formül daha az kimyasal filtre içeriyormuş. E tamam bu iyi birşey ama, başka bir farklılık da var.


Sonra içeriğine baktım, eskinin içinde talc vardı, bu da daha kolay emilip, oldukça mat durmasını sağlıyordu. Bu kutuda, talc yok içerikte maalesef. Zaten sürerken elime gelirdi, pütür pütür. Talc çok iyi bir madde olmasa da cilt için, maalesef yağlı ciltlerin kurtarıcısı ve ben o haliyle seviyordum bu kremi..Çok sinir oldum, on saat emilmedi, vıcık vıcık kaldı yüzümde.. Offf bu aralar zaten hiç birşey istediğim gibi gitmiyor, ne alsam kullanamıyorum kozmetik- cilt bakım ürünü namına.. Nasıl bir şanssızlıksa...


Kısacası, eski formülünü sevip de, aman la roche çok mat la roche alayım diye almayın bunu, eski yapısından çok farklı çünkü..

6 yorum:

  1. Canım ben de geçen yaz bu ürünü severek kullandım, kutunun dibinde en fazla 4-5 günlük rem kalmıştı, onu sürüyorum şimdi, öyleyse ne alacağız bitince :(
    Çok üzüldüm şimdi, çok memnundum ben de...:(

    YanıtlaSil
  2. cnm ya belki bana yağlı gelmiş olabilir, yani benim cildim yağlıya dönük olduğundan kesinlikle emilmedi ama senin cildin kaldırabilir, deneyebilirsen dene de al derim. Ya da cildin kuruysa zaten sorun olmaz kaldırır mutlaka :)
    benim böyle çemkirdiğime bakma, ben yağlı şeylere asla tahammül edemiyorum ..

    YanıtlaSil
  3. tatlım, bugün eczaneme baktım, eski üründen varmış ellerinde. ayırttım onu alacağım bugün yarın...:))
    benim cildim sivilceliydi Roacc. tadevisi gördüm ve artık normal-karma arası bir cildim var çok şükür :) ve hep yağlanma korkusu yaşayacağım hayatım boyunca. o nedenle hep yağsız ürünler kullanıyorum, memnun olduğum ürünleri değiştirmek istemiyorum. riske girmekten tırsıyorum yani :)
    sanki sen de görmüştün bu tedaviyi, yanlış mı hatırlıyorum ?

    YanıtlaSil
  4. yok canım ben hiç kullanmadım roaccutane. benm de sivilce problemim var ama doktor istemedi kullanmamı çünkü zaman zaman tekrarlıyor mesela 1-2 ay hiç çıkmıyor ama 1 haftada 5-6 tane çıkabiliyor.. bir de izlerim bir türlü geçmediğinden ve çok beyaz olduğmdan sürekli sivilceli bir görünümü var cildimin :)

    bu arada keşke ben de eskisinde denk gelseydim, yenilendiğini farketmeden aldım :(

    başka kullanan var mı acaba bu yeniyi, sadece bana mı bu kadar farklı geldi yoksa:S
    benm de cildim karmadan yağlıya dönük, aslında normalde aşırı yağlanmaz hiç ama güneş koruyucular çok yağlandırıyor maalesef..

    YanıtlaSil
  5. Merhaba ben de kullandım bu yeni formulü bana da agır geldi, Sephora'da Diorun güneş koruyucusunu tavsiye ettiler, su gibiydi, güzeldi de pahalıydı 130 lira:D Mineral makyajla ilgili bi soru sormuştum gördün mü bilmiyorum, kullanım süreleri ne kadar Lorealin setini alacagım da.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Latife, sorunu görmemişim kusura bakma:(
    Hemen cevapladım, yorumunun altında görebilirsin.

    Sevgiler:)

    YanıtlaSil